Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Afvallen in December, het kan!

Afvallen in December. Bijna alles lijkt om eten te draaien in deze feestmaand. Overal liggen verleidingen op de loer en het lekkere eten ligt vaak voor het grijpen. Het maakt het afvallen voor veel mensen lastig, maar weet dat het haalbaar is! Want wees eerlijk, December heeft van de 31 dagen maar 4 feestdagen die gevierd worden.

Sinterklaas hebben we inmiddels achter de rug. Trap niet in de valkuil wat betreft het snoepgoed dat je nu met 50% korting kunt kopen. Je eet het immers voor 100% op! De kerstdagen kunnen wat lastig voor je worden wanneer je wilt afvallen, maar tussen nu en kerst liggen 2 weken. En in die 2 weken liggen genoeg kansen om aankomen tegen te gaan. Blijf deze periode dan ook gezond eten en voldoende bewegen. Zo hoef je straks in Januari minder hard te werken. Twee weken met kansen, je moet ze alleen wel zien en pakken!

Tip 1. Mindset

Alles draait om mindset, dat zeg ik wel vaker. Maar ook hierin is het belangrijk hoe je met jezelf communiceert. December hoeft niet een hopeloze maand te zijn wat afvallen betreft. Hoe vaker je roept dat het zo zwaar is, hoe zwaarder het voor je wordt. Je gaat daarin geloven, je versterkt deze overtuiging en zult er uiteindelijk ook naar handelen. Denk niet “December is door al die feestdagen een verloren maand. Ik ga in Januari wel weer beginnen met afvallen”. Nee! Begin nu en visualiseer eens hoe blij en trots je straks in Januari zult zijn als je weer wat bent afgevallen! Communiceer in mogelijkheden met jezelf en kijk naar wat goed gaat.

Tip 2. Snoepen mag

Natuurlijk kun je met de feestdagen iets lekkers eten. Maar het is niet de hele maand feest. Probeer de lekkernijen dan ook te bewaren tot de feestdagen en blijf de andere dagen ervan af. Kies gezonde maaltijden. Eet voldoende fruit en groenten, varieer en eet zo onbewerkt mogelijk. Drink daarnaast voldoende water. Kies gezonde tussendoortjes, zoals een handje ongezouten, ongebrande noten, gekookte eieren, een belegde rijstwafel of een haring.

Tip 3. Wil je afvallen in december maar toch ook genieten van iets lekkers? Ga voor die 10!

Af en toe iets lekkers eten moet kunnen, maar uiteraard niet te vaak en niet teveel. Ieder pontje gaat immers door het mondje. En áls je dan een keer iets lekkers eet, eet dan iets wat je écht lekker vindt. Iets wat je echt de moeite waard vindt. Geef het lekkers wat je op dat moment wilt gaan eten een cijfer tussen de 1-10. Je zult merken dat er heel wat zesjes en zevens tussen zitten. Ga die ene keer dan voor hetgeen dat je echt een 10 waard vindt. Zo kies je veel bewuster.

Tip 4. Afvallen in December? Maak een goede planning!

Kerstborrels, feestjes, oud en nieuw bijeenkomsten, vaak ontkom je er niet aan. Het is dus belangrijk dat je goed voorbereid bent. Sta bewust stil bij de keuzes die je gaat maken, voorafgaand aan al die gezellige sociale bijeenkomsten. Maak afspraken met jezelf, bijvoorbeeld om maar 1 glaasje wijn te drinken en 1 bitterbal te gaan eten. Of misschien wel geen, als je dit soort dingen juist lastig vindt. Daarnaast kun je voordat je ernaar toe gaat, iets gezonds eten. Op die manier kom je niet met een honger gevoel binnen en kun je veel bewuster kiezen.

Tip 5. Beweeg!

Wil je afvallen in December, zorg dan dat je naast je gezond voedingspatroon lekker blijft bewegen. Dus ga erop uit! Maak die boswandeling of run, bezoek de sportschool, ga tennissen, zwemmen of wat dan ook. Doe iets wat je leuk vindt. Laat daarnaast je auto wat vaker staan en pak wat vaker de fiets. Neem de trap i.p.v. de lift. Elk stapje is er één! December is een maand als alle andere, alleen liggen er meer bedreigingen op de loer. Maar ook net zoveel kansen. Waar kies jij voor?

 

Lage sportmotivatie?

Heb je behoefte aan professionele begeleiding of een stok achter de deur? YourHealth personal training verzorgt personal training op gewenste locatie, door bijna heel Nederland. Om jou gedoe en tijd te besparen, komt de trainer naar je toe. Zo trainen we al sinds 2007 mensen aan huis, op het werk of buiten. We helpen druk bezette mensen aan een slank, fit en strak lichaam door middel van persoonlijke training, coaching en een voedingsadvies. Wist je dat LET’S DO IT personal training het zusje is van YourHealth? Zij verzorgen personal training, speciaal voor vrouwen door vrouwen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis intakgesprek.

Wacht ...

Er is meer van dit

Personal training apps

Personal training apps

Personal training apps Lichamelijke gezondheid is in het (post-)corona tijdperk niet alleen voor veel mensen belangrijker geworden, maar ook minder laagdrempelig. Gesloten sportscholen, leven in

Lees verder »

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!