Flammkuchen
Flammkuchen, makkelijk om te maken en o zo lekker! Deze flammkuchen is ruim voldoende voor 2 personen als diner en voor 4 personen met een lekkere salade erbij. Voor dit recept heb ik het kant-en-klare deeg van het merk Tante Fanny gebruikt, maar je kan natuurlijk ook huisgemaakt deeg gebruiken.
Ingrediënten
2 personen
- 1 x Flammkuchen deeg
- 100 gram Groene aspergetips
- 150 gram Gerookte zalm in stukken
- 150 gram Crème fraîche
- 50 gram Parmezaanse kaas flakes
- 30 gram Veldsla
- 1 Rode ui in dunne ringen
- Zwarte peper
Benodigdheden
- Oven
- Snijplank
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol het deeg uit op een (bij zelfgemaakt deeg: met bakpapier bedekte) bakplaat.
- Smeer de crème fraîche over het deeg heen met de achterkant van een lepel.
- Verdeel de asperges en rode ui over de crème fraîche heen en breng op smaak met zwarte peper.
- Zet de flammkuchen in de oven voor 15 á 20 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is.
- Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de zalm, Parmezaanse kaas en veldsla eroverheen.
- Snij de flammkuchen in stukken en eet smakelijk!