Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 70
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Flammkuchen

Flammkuchen, makkelijk om te maken en o zo lekker! Deze flammkuchen is ruim voldoende voor 2 personen als diner en voor 4 personen met een lekkere salade erbij. Voor dit recept heb ik het kant-en-klare deeg van het merk Tante Fanny gebruikt, maar je kan natuurlijk ook huisgemaakt deeg gebruiken.

Ingrediënten

2 personen

  •  1 x Flammkuchen deeg
  •  100 gram Groene aspergetips
  •  150 gram Gerookte zalm in stukken
  •  150 gram Crème fraîche
  •  50 gram Parmezaanse kaas flakes
  •  30 gram Veldsla
  •  1 Rode ui in dunne ringen
  •  Zwarte peper

Benodigdheden

  • Oven
  • Snijplank

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol het deeg uit op een (bij zelfgemaakt deeg: met bakpapier bedekte) bakplaat.
  • Smeer de crème fraîche over het deeg heen met de achterkant van een lepel.
  • Verdeel de asperges en rode ui over de crème fraîche heen en breng op smaak met zwarte peper.
  • Zet de flammkuchen in de oven voor 15 á 20 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de zalm, Parmezaanse kaas en veldsla eroverheen.
  • Snij de flammkuchen in stukken en eet smakelijk!
Flammkuchen

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte squat

De perfecte squat Squatten, ofwel hurken in lekker ouderwets Nederlands. De Aziaten hurken de hele dag door, en de Fransen beperken zich alleen nog tot

Lees verder »

Sporten met wearables

Sporten met wearables Sporten met wearables; de voor- en nadelen In een tijd waarin we alles willen meten en weten, worden wearables in de sportwereld

Lees verder »