Calorieën verbranden

Hoe lang moet ik wandelen om een saucijzenbroodje te verbranden? Lees hier in deze blog meer over calorieën verbranden. Als je wilt afvallen door gezond te eten, moet je minder energie/calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Energie verbranden doen we continue. Ook wanneer we TV kijken of zelfs slapen. Dit komt doordat ons lichaam energie nodig heeft om te blijven functioneren. Zo klopt ons hart, we halen adem, onze hersenen draaien constant overuren, we knipperen met onze ogen, ons bloed wordt vervoerd, cellen worden afgebroken en aangemaakt, en ga zo maar door. Deze energie halen we uit voeding. Hoeveel energie ons lichaam in ruststand verbruikt, wordt bepaald door onze leeftijd, lengte, gewicht, geslacht, stofwisseling en lichaamssamenstelling. Bovenop deze ‘rustverbranding’, zijn er twee dingen die je dagelijkse verbranding verhogen:

  • Het verteren van voeding (voeding geeft energie, maar het verwerken ervan kost ons lichaam ook energie).
  • Beweging. Beweging vergt energie, omdat ons lichaam meer zuurstof verbruikt en onze hartslag en ademhaling versneld wordt doordat we bewegen. 
 

Kortom: je verbrandt dag en nacht calorieën, zelfs in rust. Maar hoe actiever je bent, hoe meer je zult verbranden. Onthoud wel dat ieder mens verschillend is en er een aantal factoren zijn die bepalen hoeveel je verbrandt met een activiteit.

Hoe lang moet ik wandelen om bijv. de calorieën van een patatje te verbranden?

Hoe lang moet je ongeveer wandelen om bijvoorbeeld een patatje of een saucijzenbroodje te verbranden? Als je weet hoeveel lichaamsbeweging er nodig is om een bepaald voedingsmiddel te verbranden, denk je waarschijnlijk eerder na voordat je iets lekkers eet. Check hier het overzichtje van hoe lang je gemiddeld moet wandelen om bepaalde voeding te verbranden.

Calorieën verbranden, weet wat je energiebehoefte is en kom in beweging!

Dit is uiteraard een globaal overzicht. Want het is maar net hoe het bereid is, welk merk/restaurant je kiest, hoeveel je er exact van eet of drinkt, maar ook hoeveel jij zelf weegt, hoe snel je verbranding is en hoe intensief je wandelt. Dit globale schema is bedoeld om je bewust te maken van wat je binnenkrijgt en hoe lang je moet wandelen om de calorieën weer te kunnen verbranden. 

Wil je afvallen door gezond te eten, dan is het belangrijk dat je de juiste voeding kiest (voeden in plaats van vullen) en de porties kiest die bij je lichaam passen. Vind je dat lastig te bepalen? Dan zou je de app van het Voedingscentrum -De Eetmeter- kunnen gebruiken. Hierin kun je bijhouden wat, wanneer en hoeveel je iets eet en drinkt. Op die manier word je bewust van je voedingspatroon en eetgedrag, en ook zie je of je de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten binnen krijgt die past bij jouw lichaam en mate van inspanning (je energiebehoefte). Houd het van zo’n 3 dagen bij en laat daarna de tabellen los, zodat je op een luchtige manier kunt afvallen door gezond te eten.

Bewegen

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om te zitten, maar om te bewegen. Wil je hier meer over weten, bijvoorbeeld omdat je nu veel meer stil zit omdat je thuis werkt? En kun je wel wat tips gebruiken om wat meer in beweging te komen? Klik dan op deze link. Heb je echt een stok achter de deur nodig om meer in beweging te komen? Ons team staat voor je klaar en helpt je graag verder, wij zijn jouw stok achter de deur. Lees hieronder wat YourHealth voor jou kan betekenen.

YourHealth Personal training

YourHealth verzorgt al ruim 13 jaar Personal training aan huis. Wij helpen mensen die een druk leven leiden aan een slanker, fitter en sterker lichaam door training, coaching en een voedingsadvies. Om het jou makkelijk te maken, komen we naar je toe met alle materialen die nodig zijn voor de training. Neem contact met ons op als je wilt weten wat wij voor jou kunnen betekenen. Of maak een afspraak voor een intake met GRATIS proefles!

Recepten E-Book

GRATIS recepten E-Book

Heb je ons E-Book al gedownload? Hierin vind je lekkere, gezonde en makkelijke recepten die passen in een gezond voedingspatroon. Download het E-Book gratis via onderstaande link.

Veel bak- en kookplezier gewenst!

Wacht ...

Er is meer van dit

Cashew limoen ijs

Cashew-limoen ijs

Cashew limoen ijs Voor deze heerlijke cashew limoen ijs heb je GEEN ijsmachine nodig! Dit heerlijke recept bevat geen geraffineerde suikers, je maakt het met

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!