Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 72
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

HIIT keto

Het gouden duo: boost je HIIT workout met de kracht van keto

Je kan je HIIT training een boost geven door het te combineren met het keto dieet. De combinatie van deze twee populaire vormen om fit te blijven is een goede optie voor wanneer je snel gewicht wil verliezen en spiermassa wilt opbouwen. In deze blog vertellen we je alles over hoe je HIIT en keto kan combineren voor het beste resultaat, wat de voordelen zijn en eventuele risico’s. Lees snel verder! 

Wat is HIIT?

4 fitte deelnemers doen aan HIIT training

HIIT is een intervaltraining van hoge intensiteit, waarbij je korte periodes van zware inspanning afwisselt met korte periodes van rust. Deze intensieve manier van trainen is gericht op het snel en effectief verbranden van vet en het opbouwen van spieren. Dankzij de inspanning die je levert tijdens een HIIT training, verhoogt je hartslag en wordt de verbranding van calorieën en vet in gang gezet. Deze verbranding loopt nog door tot lang na de training. Een HIIT training duurt slechts 30 minuten, wat het een perfecte workout maakt voor mensen met een drukke agenda. Bovendien is het geen complexe sport waarbij je veel moet nadenken, want een HIIT training kan bestaan uit eindeloos veel verschillende oefeningen, zoals: squats, push-ups of touwtje springen. 

Wat is keto?

Bord met voeding volgens keto dieet

Het ketogeen dieet, of in het kort keto, is een manier van eten die als doel heeft om het lichaam in een staat van ketose te brengen. Dit wil zeggen dat je lichaam vet gaat gebruiken als brandstof in plaats van koolhydraten. Het effect hiervan is dat je vet verliest en spiermassa behoudt. Het keto dieet schrijft voor om meer vetten en eiwitten te eten en koolhydraten tot een minimum te beperken. Vlees, vis, avocado en noten? Smash! Pasta, brood en aardappelen? Pass. 

Voordelen van de combinatie van HIIT en keto

HIIT en keto kan een effectief duo zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Dit zijn de voordelen: 

Gewichtsverlies

De combinatie van HIIT en keto kan een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen, omdat het je metabolisme verhoogt en je lichaam in een staat van ketose brengt. Het voordeel van HIIT is dat het je metabolisme verhoogt, waardoor je meer calorieën verbrandt. Keto is een dieet dat voornamelijk bestaat uit vetten, eiwitten en veel minder koolhydraten. Het voordeel van keto is dat het je lichaam in een staat van ketose brengt, waardoor je lichaam vet gebruikt als energiebron

Opbouw van spiermassa

Dankzij het keto dieet is de inname van vetten en eiwitten hoger, wat de bouwstenen zijn voor de aanmaak van spiermassa. De HIIT training daagt de spieren dan weer voldoende uit met sterkere spieren als gevolg. 

Meer energie

De beste energiebron is niet koffie, maar lichaamsbeweging. Door de HIIT training krijgt je energie een boost en dankzij het keto dieet heb je meer brandstof in huis om deze energie te voeden. 

Risico’s en uitdagingen

HIIT en keto worden steeds populairder bij het bereiken van fitness doelen. Daarom is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat er ook mogelijke risico’s voor je gezondheid verbonden zijn aan de combinatie hiervan. Met onderstaande tips kan je mogelijke risico’s vermijden. 

  • Ga niet te fanatiek aan de slag. Voor een succesvolle combinatie van HIIT en keto, moet je je voeding en training aanpassen zodat je een gezond energieniveau behoudt. Verdeel daarom je voeding over de dag en zorg ervoor dat je de juiste voeding eet. Doe je dit niet, dan loop je risico op vermoeidheid, uitputting en spierverlies.  
     
  • Het verminderen van de inname van koolhydraten kan een negatief effect hebben op de bloedsuikerspiegel, wat een verhoogd risico op diabetes kan veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je voldoende gevarieerd eet. 

  • HIIT is een intensieve manier van trainen die je veel energie kost en je spieren en gewrichten belast. Als je niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, verzwakt het immuunsysteem en loop je risico op overtraining. Voorzie daarom je lichaams steeds van voldoende brandstof. 

De perfecte combinatie

Vitale sterke vrouw staat in sportkleding met gewichten in haar handen voor een zwarte muur

Het is een goed idee om het beste van HIIT en keto te combineren omdat ze elkaar aanvullen en versterken. High Intensity Interval Training is een intensieve workout methode die gericht is op het verbranden van vet en het opbouwen van spiermassa, terwijl keto vet als energiebron gebruikt en spiermassa behoudt. Door HIIT en Keto te combineren, wordt het mogelijk om sneller gewicht te verliezen én spiermassa op te bouwen.  

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte deadlift

De perfecte deadlift Een gids voor de perfecte deadlift Hij klinkt misschien een beetje luguber, maar de deadlift is één van de meest geliefde oefeningen

Lees verder »

Spiergeheugen

Spiergeheugen Het spiergeheugen uitgelegd Je hebt er misschien al vaker over gehoord, het spiergeheugen. De geniale functie van je lichaam dat, na een sportpauze, je

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!