Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 70
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Zelfgemaakte pesto

Zelfgemaakte pesto, hoe lekker! Hierbij een pesto van o.a. waterkers en rucola. Lekker bij witvis, bloemkool, tomaat en olijven. Of verdun de pesto met een beetje water tot een dressing bij je salade. Je kunt er ook rauwkost in dippen of het als vulling gebruiken in een halve avocado. 

Nodig

  • 40 gram pistachenoten (gedopt)
  • 25 gram waterkers
  • 50 gram rucola
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el edelgistvlokken (of Parmezaan)
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • Klein teentje knoflook
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: paar blaadjes munt

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten toe een keukenmachine. Laat draaien tot een grove pesto. Proef even wat het nog nodig heeft.
  • Varieer met de nootjes en de kaas. Cashewnoten en fêta zijn ook lekker.
  • Geniet ervan!
Zelfgemaakte pesto

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte squat

De perfecte squat Squatten, ofwel hurken in lekker ouderwets Nederlands. De Aziaten hurken de hele dag door, en de Fransen beperken zich alleen nog tot

Lees verder »

Sporten met wearables

Sporten met wearables Sporten met wearables; de voor- en nadelen In een tijd waarin we alles willen meten en weten, worden wearables in de sportwereld

Lees verder »