Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 71
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Zelfgemaakte granola

Hierbij een heerlijk recept van een granola die je in een handomdraai makkelijk zelf kunt maken. Lekker als topping in kokosyoghurt, een rood fruit soepje, over een smoothiebowl, een salade of je roert de granola simpelweg door een kommetje zelfgemaakte amandelmelk als tussendoortje. Op naar het recept! →

Nodig

  • 250 gram gemengde noten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 40 gram gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
  • 5 el grove havervlokken
  • 25 gram verse gember, fijn geraspt
  • 1 tl speculaas- of koekkruiden
  • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el kokosolie (extra vierge)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie en ahornsiroop in een steelpannetje. Voeg sinaasappelrasp, speculaaskruiden en gember toe en roer door.
  • Laat de smaken een paar minuten in elkaar trekken op heel laag vuur.
  • Doe de noten, pitten en havervlokken in een kom. Houd de abrikozen apart.
  • Schenk het mengsel eroverheen en spatel alles goed door elkaar heen.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Let goed op of de noten niet verbranden, het kan erg hard gaan.  Schep halverwege een keer om.
  • Haal de plaat uit de oven, laat afkoelen en voeg tot slot stukjes abrikoos toe.
  • Je kunt de granola in een afgesloten pot bewaren.
Granola

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte squat

De perfecte squat Squatten, ofwel hurken in lekker ouderwets Nederlands. De Aziaten hurken de hele dag door, en de Fransen beperken zich alleen nog tot

Lees verder »