Charlotte Hageman

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Waarom Personal training?

Herken je dat, dat je je ingeschreven hebt op een sportschool, maar dat je het sporten maar een aantal weken volhoudt om vervolgens niet meer te gaan? Of misschien heb je allerlei diëten geprobeerd omdat je wilt afvallen, maar het lukt je maar niet om het vol te houden? Wellicht kan een Personal trainer jou helpen. Met Personal training krijg je namelijk MAATWERK.

Iedere week staat een YourHealth trainer bij jou op de stoep met alle sportmaterialen. De trainer gaat doelgericht met jou aan de slag. Bij ons krijg je een programma dat aan zal sluiten op jouw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden. De trainer zal je uitdagen door persoonlijke trainingen. Van je trainer leer je welke oefeningen passen bij jouw lichaam en doelen en waarom. Iedere training stemt jouw trainer af welk tempo bij jou past, afgestemd op jouw energie- en krachtniveau van die dag.

Daarnaast kun je tevens leefstijlcoaching krijgen. Zodat je stapsgewijs kunt werken aan een gezondere leefstijl. Want het is mooi als je bijvoorbeeld twee keer in de week met je trainer gaat sporten, maar wat voor keuzes maak je die andere 166 uur in de week? En dáár kun je juist het verschil gaan maken. Met je trainer kun je tijdens de training sparren waar je tegenaan loopt en hoe je daarmee om kunt gaan. Je hebt iemand die met je meekijkt en meedenkt. Je hebt echt een stok achter de deur!

Individuele aandacht

Personal training is sporten met één-op-één begeleiding, middels een individueel plan op maat. Je trainer of trainster is alléén met jou en jouw persoonlijke doelen bezig. Er wordt samen gekeken naar de voorgaande training, hoe ging het en hoe ging het na de training? Maar er wordt ook naar het trainingsmoment zelf gekeken, en waar je met je energie zit. Door de individuele aandacht kan iedere training aangepast worden op hetgeen wat op dat moment jouw behoefte is.

Professionele begeleiding en coaching

Een Personal trainer gaat verder dan alleen wat fitness oefeningen met je doen. Het coachingsvak is een specifiek onderdeel. Ieder mens is anders en in een proces zoals verandering van leefstijl, zijn er ook momenten waarbij het even moeilijk kan zijn. Goede mentale coaching is dan belangrijk om jouw proces tot een succes te maken. Daarbij wordt je meteen de juiste techniek aangeleerd, wat blessures voorkomt.

Individuele doelstelling

Ieder mens heeft andere motivaties om te sporten. De één wil graag afvallen, de ander wil conditie opbouwen. Waar trainingsschema’s in een sportschool zich richten op algemene doelen, richt de Personal trainer zich op individuele doelen. Hierdoor kun je, met jouw inzet natuurlijk, je eigen progressie zien en je doel sneller bereiken.

Thuis of in een kleinschalige omgeving sporten

Sportscholen zijn vaak druk en chaotisch, je moet soms wachten voordat een apparaat vrij is. Vaak zitten mensen op het apparaat te kletsen terwijl ze niks aan het doen zijn. Laten we het dan niet hebben over de ‘self-lovers’ die regelmatig voor de spiegel staan om zichzelf te bewonderen. Dusdanig dat jij er zelfs ongemakkelijk van wordt. Hoe fijn is het dan om binnen je eigen woning of in een kleinschalige omgeving te sporten. Niemand die op je let en geen prikkels vanuit de omgeving, enkel de focus op jouw eigen proces.

Uitdaging

Om resultaten te behalen heeft je lichaam iedere keer weer een nieuwe stimulans nodig. Een drie-maandelijks schema in een sportschool is goed. Maar die kilo’s die je per keer erbij moet doen, die vergeet je wel eens. Ook geef je net niet dat beetje extra om verzuring in je spieren te voelen. Een personal trainer zorgt ervoor dat je dat wel doet, uitgedaagd wordt en de dag erna ook echt voelt dat je iets gedaan hebt. Op de langere termijn zorgt dit er net voor dat je je doel bereikt.

Educatie en voeding

Bij een personal trainings-traject leer je veel over je eigen lichaam, maar ook over sport en voeding algemeen. Voedingsschema’s worden toegevoegd op basis van jouw bewegingsintensiteit. Je leert hierdoor wat je dagelijks aan voeding nodig hebt maar ook hoe je zelfstandig kunt variëren. Je krijgt als het ware een koffertje met ‘tools’ mee waar je in de toekomst je voordelen uit kunt putten.

Verankering van een gezonde leefstijl

Personal training is een intensieve vorm van sporten. De persoonlijke aandacht maakt het leuk en het educatieve aspect maakt het interessant. Je ziet de resultaten en raakt steeds gemotiveerder. Hierdoor treedt er als het ware een verankering op die er voor zorgt dat je die leefstijl ook kunt vasthouden.

Verantwoordelijk voelen

Een goede personal trainer maakt je verantwoordelijk voor je eigen proces. Dat kan ook bijna niet anders, want uiteindelijk moet je het zelf doen. De aandacht die je krijgt en de investering die je doet, maakt ook dat je een groter verantwoordelijkheidsgevoel ervaart. Dit leidt weer eerder tot succes.

Flexibel

Personal training werkt op basis van individuele afspraken die je samen inplant. Doordat je ook een korte lijn hebt met je trainer, kan er ook flexibel met afspraken worden omgegaan. Dit past perfect in onze drukke agenda.

Voordelen Personal training in een notendop

  • Plan op maat
  • Jij staat iedere training centraal
  • Persoonlijke aandacht
  • Professionele begeleiding
  • Uitdagende, afwisselende trainingsschema’s
  • Leefstijlcoaching
  • Stok achter de deur
  • De trainer zorgt ervoor dat jij het beste uit jezelf en uit de trainingen zult halen
  • Tijdbesparend

Ja, dit wil ik!

Heb jij op dit moment ook een lage sportmotivatie, maar wil je toch werken aan je vitaliteit? Bij serieuze interesse bieden we je een GRATIS intake met proefles aan van een half uur. Zodat je vooraf kunt kennismaken met één van onze trainers en jij kunt ervaren of je een klik met hem of haar hebt. Plan een afspraak in of neem contact met ons op voor aanvullende informatie via onderstaande knop. 

Wacht ...

Er is meer van dit

error: Deze content is beveiligd!