Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 72
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Wat zijn de voordelen van een personal trainer?

Steeds meer mensen kiezen een Personal trainer aan huis, om verschillende redenen. Wat zijn de voordelen van een Personal trainer aan huis of buiten, wat kan hij of zij voor jou betekenen? En wat is het verschil tussen sporten op een sportschool en trainen met een personal trainer? Lees het hier in onze blog.

1. Geen sportschool-type

Er zijn veel mensen die het heel fijn vinden om op een sportschool te trainen. Toch zijn er echt veel mensen die zich niet op hun gemak voelen in een sportschool.

  • Zo kan men zich bekeken voelen, het kost tijd om heen en weer te reizen of men houdt de sportmotivatie niet vast omdat ze het bijvoorbeeld saai vinden. 
  • Een sportschool is vrijblijvend. Je hebt immers met niemand een afspraak, je wordt door niemand verwacht dus daarom moet je een goede discipline hebben om hier iedere week naar toe te kunnen gaan.

2. Maatwerk

Een van de grootste voordelen van personal training t.o.v. een sportschool, is dat het echt om maatwerk gaat. Op een sportschool wordt vaak de persoonlijke aandacht en begeleiding gemist. In de meeste sportscholen krijg je een trainingsschema zodra je lid wordt en kun je na een aantal weken een nieuw schema krijgen. Er is niet iemand die met je meekijkt of je de oefeningen wel goed uitvoert. En daarnaast, wanneer je iedere keer dezelfde oefeningen doet, daalt je sportmotivatie en de effectiviteit van je training. Want je spierstelsel gaat wennen aan de oefeningen, waardoor jouw spieren zich niet meer goed kunnen ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat je iedere keer mentaal én fysiek uitgedaagd wordt. 

Wat ons opvalt, is dat veel mensen druk zijn en weinig tijd hebben en ons om deze redenen benaderen. Ze hebben die stok achter de deur nodig. Het helpt ze enorm dat de trainer week in week uit, bij hun voor de deur staat voor persoonlijke begeleiding. Omdat steeds meer mensen zich bewust worden van de voordelen van een personal trainer, heeft men het ervoor over om meer geld voor een personal trainer te betalen. Personal training betaalt zich uiteindelijk terug in een betere fysieke en mentale gezondheid.

3. Persoonlijke aandacht

Hoe voel je je op de dag van training, heb je die nacht wakker gelegen omdat je kindje het grootste deel van de nacht wakker was? Of misschien heb je een belangrijke vergadering gepland staan waar je tegenop kijkt? Je energiebalans schommelt iedere dag. Eén van de voordelen van een personal trainer is dat de trainer iedere training bekijk hoe jouw balans op dat moment. Zo past de trainer jouw persoonlijke trainingsschema en tempo zo nodig aan.

4. Doelgericht trainen

Iedereen houdt van effectief trainen. Je traint immers met een doel. Bij ons krijg je een persoonlijk trainingsschema. Deze wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen, doelen en mogelijkheden. Heb je een blessure of andere lichamelijke klachten? De trainer kijkt naar wat voor jou mogelijk is. Zo denken wij graag in oplossingen. Onze oudste klant is 93 jaar, we hebben klanten getraind die in een rolstoel zitten en hebben zelfs een klant die zuurstof behoevend is en indrukwekkende resultaten behaald heeft met de trainer. Wij denken graag in oplossingen.

5. 90 Verschillende personal trainers

Past een pittige trainer bij jou, of vind je het juist fijn om heel rustig aan te beginnen? Bij ons train je in eigen tempo. Dat doe je met een personal trainer waar jij een klik mee hebt. Die match vinden we belangrijk, daarom besteden wij hier dan ook veel aandacht aan. Een goede klik met de trainer is de basis voor een leuke, effectieve en dus succesvolle samenwerking.  Omdat ons team uit meer dan 90 trainers bestaat, kunnen we gericht op zoek gaan naar een trainer die past bij jouw verwachtingen en doelen.

6. Leefstijlcoaching

Een gezond lichaam is niet te koop, daar moet je voor (blijven) werken. Fijn als je gaat starten met een personal trainer aan huis, maar wat voor keuzes maak je die andere 166 uren in de week? En dáár kun je het verschil gaan maken. In onze ogen is een goede personal trainer tevens een personal coach. Je gaat dan ook naar wens, samen met een YourHealth trainer kijken naar welke haalbare stappen je kunt maken zodat je stapsgewijs een gezondere leefstijl kunt gaan ontwikkelen. Zo kunnen de volgende vragen besproken worden;

Leefstijl werkboek

Omdat we al deze leefstijl onderdelen zo belangrijk vinden (alles staat namelijk met elkaar in balans), hebben we sinds kort speciaal voor onze klanten het -Leefstijl werkboek- ontwikkeld. Zodat je stapsgewijs hiermee aan de slag kunt. En vind je iets lastig? Samen met je trainer bespreek je waar je tegenaan loopt, hoe dat komt en wat je nodig hebt om het op te lossen of om er anders mee om te gaan.

Review

“Je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. Daarnaast werkt een afspraak met een personal trainer erg motiverend.”

Jouw stok achter de deur!

De Personal training van YourHealth wordt een onderdeel van jouw leefstijl. Iedere week staat die kruis in je agenda, het is jouw vaste sportmoment in de week! Je hoeft niet na te denken over de invulling van de training. Jouw trainer kiest effectieve oefeningen die aansluiten bij jouw lichamelijke mogelijkheden, wensen en doelen. Jouw trainer coacht en motiveert je tijdens de training, want jij staat gedurende de training centraal en krijgt een programma op maat. De personal trainer is je sportmaatje, motivator en coach.

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte deadlift

De perfecte deadlift Een gids voor de perfecte deadlift Hij klinkt misschien een beetje luguber, maar de deadlift is één van de meest geliefde oefeningen

Lees verder »

Spiergeheugen

Spiergeheugen Het spiergeheugen uitgelegd Je hebt er misschien al vaker over gehoord, het spiergeheugen. De geniale functie van je lichaam dat, na een sportpauze, je

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!