Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 71
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Turkse pizza met feta

Weet je niet wat je vanavond moet gaan eten? Maak dan deze Turkse Pizza met Feta! Uiteraard is het gezonder om de pizzabodem zelf te maken, maar dat kost je best even wat tijd. Dus mocht je het druk en weinig hebben, weet dat er kant-en-klare Turkse Pizza’s te verkrijgen zijn. Op naar het recept!

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Turkse pizza’s
  • 4 Tomaten
  • 2 Aubergines
  • 2 Rode paprika’s
  • 1 Komkommer
  • 100 gram Gemengde sla
  • 400 gram Feta
  • Bosje peterselie
  • 500 ml Yoghurt
  • Knoflook
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden Turkse pizza met feta

  • Oven
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij de aubergine in plakken en paprika in reepjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aubergine en paprika op.
  • Snij twee tenen knoflook in dunne plakjes en verdeel deze met een scheut olijfolie, wat peper en zout over de groenten heen.
  • Zet de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven.
  • Snij ondertussen de tomaat, komkommer in stukjes en verkruimel de feta. Verdeel in aparte bakjes.
  • Doe voor de dressing, de yoghurt in een bakje en breng deze op smaak met één teen fijngesneden knoflook, handje peterselie in stukjes, scheut olijfolie, peper en zout.
  • Haal de aubergine en paprika uit de oven en verdeel deze groenten ook over aparte bakjes.
  • Bereid de Turkse pizza’s naar omschrijving op de verpakking, of maak ze zelf. Bij deze variant heb ik de temperatuur van de oven verhoogd naar 220 graden en daarin de pizza’s in slechts vijf minuten gebakken.
  • Vul de bodems naar smaak met de tomaat, sla, komkommer, aubergine, paprika, feta en dressing.
  • Vouw dicht en rol het eventueel in aluminiumfolie. Geniet van je Turkse Pizza met Feta!
Turkse Pizza met Feta

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte squat

De perfecte squat Squatten, ofwel hurken in lekker ouderwets Nederlands. De Aziaten hurken de hele dag door, en de Fransen beperken zich alleen nog tot

Lees verder »