Geniet van de perfecte combinatie van sappige watermeloen, frisse munt en hartige halloumi.
Ingrediënten
1 portie
- 50 gram halloumi, in plakjes
- 200 gram watermeloen, in blokjes
- 50 gram rucola
- 1 el olijfolie
- ½ el extra vierge olijfolie
- ½ rode ui, in drunne ringen
- ½ limoen, sap en rasp
- 1 tl milde chilivlokken
- 5 gram basilicum, alleen de blaadjes
Zuivelvrije optie: Vervang de halloumi door 75 gram kipfilet in blokjes.
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Grill de blokjes watermeloen en halloumi 2 minuten aan beide kanten.
- Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, het limoensap, de limoenrasp en de chilivlokken. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Leg de rucola in een diep bord en verdeel daar de watermeloen, de rode ui en de halloumi over. Lepel de dressing over de salade en garneer met de basilicum. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Kcal: 320
Koolhydraten: 18 gram
Eiwitten: 16,5 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 2,5 gram