Deze heerlijke quinoasalade is niet alleen voedzaam, maar ook een explosie van smaken! Met de voedzame quinoa, geroosterde pompoen, en frisse boerenkool vormt deze salade de perfecte balans tussen textuur en smaak. De toevoeging van zonnebloempitten en granaatappelpitjes geeft het gerecht een zoete bite en een ambachtelijke zoetheid. De dressing van extra vierge olijfolie, appelciderazijn, honing en komijnzaad maakt de salade helemaal af. Eenvoudig te maken en vol vitaminen, ideaal voor een gezonde lunch of bijgerecht!
Ingrediënten
- 20 gram quinoa
- 100 gram pompoen, in blokjes
- 100 gram boerenkool, grof gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 bosui, in ringen
- 1 el zonnebloempitten
- 2 el granaatappelpitjes
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- ½ el honing
- 1 tl komijnzaad
Tip! Je kunt deze salade zowel als diner als lunch eten. De salade is ook goed te bewaren, als je ‘m de volgende dag eet is hij nog lekkerder! Je kunt daarnaast ook meer quinoa koken en dit in porties van 50 gram (gekookt gewicht) invriezen. Dit kun je minimaal 3 maanden bewaren!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de pompoen met de olijfolie en het komijnzaad, spreid uit over de bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.
- Meng, als de pompoen bijna klaar is, de extra vierge olijfolie met de appelciderazijn, de honing en wat peper en zout in een saladekom tot een dressing. Voeg de boerenkool toe en masseer, met schone handen, een paar minuten door de dressing.
- Voeg daarna de geroosterde pompoen, de bosui, de zonnebloempitten, de granaatappelpitjes en de quinoa door de salade.
Voedingswaarden
Kcal: 447
Koolhydraten: 25,5 gram
Eiwitten: 11 gram
Vetten: 30,5 gram
Vezels: 9,5 gram