Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Goedkope Personal trainer

Steeds meer mensen schakelen een Personal trainer in om onder begeleiding van een professional te werken aan een gezonder lichaam, een betere balans en een sterkere mindset. Want veel mensen zijn druk en hebben weinig tijd. Voor deze doelgroep is Personal training op gewenste locatie ideaal. Zodat zij kunnen trainen HOE VAAK, WAAR en WANNEER zij willen. Dat kan aan huis zijn (binnen of in de tuin, op je werk of lekker in de buitenlucht. Wil je graag ’s ochtends trainen vlak voordat je naar je werk gaat, of juist ’s avonds of in het weekend? Bij ons is alles bespreekbaar. 

Prijskaartje Personal training

Aan Personal training hangt een prijskaartje. Zo schommelen de tarieven voor een Personal trainer tussen de 40,- en 120,- euro. Er is dus een verschil in prijs die trainers hanteren in Nederland. Waar wordt die prijs op gebaseerd? Daar gaan we later in dit artikel op in.

Je betaald voor een Personal trainer meer dan dat je uit zou geven aan het sporten op een sportschool. Maar ga je hier dan ook daadwerkelijk iedere week trouw naar toe? En lukt het je om je fysiek en mentaal uit te blijven dagen door afwisselende, uitdagende trainingen, zodat je het ook vol blijft houden? Als dit niet het geval is, dan is goedkoop dus eigenlijk duurkoop.

Vaak missen de mensen op een sportschool die persoonlijke begeleiding en aandacht. Het werkt als stok achter de deur wanneer de trainer iedere week bij je op de stoep staat. Het wordt een vaste afspraak in je agenda die iedere week weer terugkomt. Op die manier wordt het sporten een vast onderdeel van je leefstijl. 

Een betaalbare Personal trainer, bestaat die?

Er zal vast een goedkope Personal trainer bestaan. Maar welke kwaliteit krijg je hiervoor terug? Uiteindelijk gaat het erom dat jij op de juiste manier begeleid wordt bij het behalen van jouw persoonlijke doelen. Bij Personal training draait het niet alleen maar om een kundig trainingsschema. Zo willen de meeste YourHealth klanten graag hun algehele leefstijl verbeteren. 

Coaching speelt hierbij een belangrijke rol. Zo kun je door Personal training je belastbaarheid verbeteren op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak. Je kunt met je Personal trainer dieper ingaan op onderwerpen als grenzen stellen, Me-Time, balans, voeding, mindset en balans. Daarbij is het van belang dat de Personal trainer ook goed aan kan voelen wat jij nodig hebt en wat haalbaar voor je is. Alles is immers maatwerk, ieder mens is uniek. En voor die Personal training en Personal coaching heeft de trainer de juiste diploma’s, ervaring en feeling voor nodig. Dat kan een reden zijn dat Personal training duurder kan zijn dan een andere trainer.

Welke factoren spelen een rol bij de prijsbepaling?

 1. Diploma’s
 2. Ervaring en leeftijd
 3. Flexibiliteit in locatie en tijdstip
 4. Inhoud training
 5. Maatwerk

1. Diploma's

De diploma’s van een Personal trainer kunnen invloed hebben op de prijs. Het team van YourHealth bestaat uit bijna honderd Personal trainers. Ze hebben de juiste diploma’s en certificaten om particulieren en bedrijven te begeleiden op gebied van training, voeding en leefstijl. 

Daarnaast heeft iedere YourHealth trainer zijn of haar eigen specialisme. Zo is de één gespecialiseerd in het geven van trainingen aan zwangeren of aan vrouwen die kort geleden bevallen zijn. En de ander is weer gespecialiseerd in het geven van leefstijlcoaching of bijvoorbeeld het trainen van ouderen, vrouwen die in de overgang zitten of mensen met een bepaalde blessure. Op die manier is een nóg gerichtere aanpak nodig.

2. Ervaring en leeftijd

Hoeveel ervaring heeft een Personal trainer en hoe oud is hij of zij? Het team van YourHealth bestaat bewust uit oudere trainers. Daar kiezen wij bewust voor, omdat onze klanten het fijn vinden om herkenning te hebben bij een trainer. Ze willen begrepen worden en dat een trainer weet waarover hij of zij het heeft. Zo is de haalbaarheid erg belangrijk. Als ondernemer of ouder ben je bijvoorbeeld druk en is je tijd kostbaar. Dan heb je bijvoorbeeld geen tijd om uren in de keuken te staan en om vier keer in de week te trainen. Daarnaast speelt de ervaring een rol in de prijs. Zo kan een jonge trainster een goedkope Personal trainer zijn omdat ze nog niet zoveel kennis en ervaring heeft opgedaan. 

3. Flexibiliteit

Komt de trainer naar JOU toe wanneer JOU dat uitkomt? Of moet je naar een sportschool en een les volgen a.d.h.v. een bepaald schema? Ook de locatie en flexibiliteit speelt een rol bij de prijs voor een Personal trainer. Bij YourHealth kun je trainen HOE VAAK, WAAR en WANNEER jij wilt.

4. Inhoud

Wat houdt de Personal training in? Krijg je alleen een trainingsschema, of krijg je meer? Wat kun je zoal verwachten van een YourHealth trainer;

 • Trainen hoe vaak, waar en wanneer jij wilt
 • Personal training én Personal coaching
 • GRATIS leefstijl- en voedingsadviezen
 • Persoonlijke aandacht
 • Professionele begeleiding
 • Plan op maat, maatwerk
 • Effectieve, afwisselende en uitdagende trainingen
 • GRATIS intake + proefles bij serieuze interesse
 • Stok achter de deur

5. Plan op maat

Jouw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden zijn altijd ons uitgangspunt. Wil je afvallen, je conditie verbeteren of gewoonweg gezonder leven? Bij ons krijg je echt een persoonlijk programma. Jouw training wordt iedere training afgestemd op jouw kracht- en energieniveau van die dag. Voel je je moe, omdat je een stressvolle dag achter de rug hebt of omdat je slecht geslapen hebt? Of bruis je juist van de energie en wil je lekker uitgedaagd worden? Bij ons train je in je eigen tempo.

Conclusie

Kijk langer dan je neus lang is. Richt je niet alleen op de prijs, maar juist naar de kwaliteit die je krijgt. Naast het kostenplaatje is het ook belangrijk dat je een klik hebt met de trainer. Die klik is namelijk de basis voor een leuke en effectieve samenwerking met je trainer. 

Benieuwd naar de prijzen van een YourHealth Personal trainer?

Hoe kun je de kosten drukken voor een Personal trainer? Budget personal training tips:

 • Aantal trainingen. Hoe meer trainingen je kiest, hoe lager het uurtarief.
 • 1 + 1 GRATIS: een sportmaatje kan bij ons GRATIS aansluiten. Zo zou je samen met een vriend(in) de kosten kunnen delen.
 • Ondernemer. De kosten kunnen eventueel aftrekbaar zijn voor ondernemers.

Ik wil ook graag een Personal trainer aan huis!

Heb jij ook een stok achter de deur nodig van een professional? Neem dan contact met ons op of plan bij serieuze interesse een GRATIS intake met proefles in.

Wacht ...

Er is meer van dit

Vissalade

Vissalade

Makkelijke vissalade Hierbij het recept van een makkelijk te bereiden vissalade. Heerlijk als gezonde lunch of diner. Ook op tafel te zetten voor bij de

Lees verder »
Koude fruitsoep met zomerfruit1

Koude fruitsoep met zomerfruit

Koude fruitsoep met zomerfruit Rood en paars fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen en granaatappelpitten zitten vol met antioxidanten en andere kankerwerende stoffen. Ook

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!