Start je dag fris en fruitig met dit heerlijke frambozenontbijt! De romige Griekse yoghurt, sappige frambozen en een ambachtelijke munt zorgen samen voor een succesvolle en gezonde start.
Ingrediënten
1 portie
- 150 gram Griekse yoghurt
- 100 gram frambozen, vers of ontdooid
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaad
- ½ el kokosrasp
- ½ el honing
- ½ limoen, sap en rasp
- 10 muntblaadjes
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door lactosevrije, volle yoghurt of door 120 gram kokos- of notenyoghurt.
Tip: Heb je weinig tijd in de ochtend? Maak de frambozenpuree én de kokos-honingyoghurt de avond van tevoren. Enjoy!
Bereiding
- Meng bijna alle frambozen met bijna alle muntblaadjes, het chiazaad, het lijnzaad, de limoensap en het limoenrasp in een hoge kom of maatbeker en blend met een staafmixer glad.
- Roer de kokosrasp en de honing door de Griekse yoghurt.
- Schep de frambozenpuree in een glas, en schep daar de yoghurt op. Garneer het frambozenontbijt met de overige frambozen en muntblaadjes.
Voedingswaarden
Kcal: 313
Koolhydraten: 16 gram
Eiwitten: 19 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 10 gram