Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Gezonde lunchtrommel

De zomervakantie zit er weer op, de scholen zijn weer begonnen. Toch fijn als ze die 5 schooldagen de deur uitgaan met een gezonde lunchtrommel in hun rugzak. Maar wat kunnen we onze kinderen het beste meegeven? Het blijkt voor vele ouders best een lastige vraag te zijn. Om die reden dan ook een blog met handige tips voor het vullen van een gezonde lunchtrommel.

Tip 1 : Varieer

Varieer met de gerechten. Op die manier wordt je kind iedere keer verrast, wordt hij/zij bepaalde gerechten niet gauw zat en krijgt je kind verschillende voedingsstoffen binnen. Voor alles geldt, overal waar “te” voor staat, is niet goed. Als je kind niet gevoelig of allergisch is voor gluten, kun je hem of haar gerust volkoren brood mee naar school geven. Wist je dat er tegenwoordig hele handige yoghurtbekers zijn om mee te nemen? Zo zou je hem of haar een yoghurtbeker met yoghurt, noten en fruit, granola of lijnzaad mee naar school kunnen geven. En wissel het eens af met een roerbak ei, een plak bananenbrood met wat rauwkost, of een boekweitpannenkoek met wat vers fruit erop.

Tip 2 : Doe wat rauwkost of fruit in de lunchtrommel

Leg er eens komkommerreepjes bij, of tomaatjes, stukjes paprika of wortels. Zo krijgen ze toch net even wat extra groente binnen. En het staat best leuk, al die kleurtjes in zo’n trommeltje.

Gezonde lunchtrommel

Tip 3 : Hartig beleg

Hagelslag, chocopasta, jam, schuddebuikjes, speculoos … dit soort beleg zit bomvol suiker en andere smaak-, kleur-, en geurstoffen. Probeer het broodje eens hartig te maken door deze bijv. te beleggen met (bio)vleeswaren. Zelf vries ik de broodjes met vleeswaren altijd in en geef ik het de volgende ochtend voor vertrek mee naar school, in een koeltasje. Als ze op school een koelkast hebben, is dat natuurlijk helemaal top! Behalve vleeswaren kun je er ook groentespreads op doen. Het liefst vers gemaakt en anders, als je het teveel werk vindt, kun je ws. wel slagen in de natuur winkel.

Tip 4 : Voorbereiding

Een goede planning is het halve werk! Bak de avond van tevoren de pannenkoeken en bewaar ze in de koelkast voor de komende 2 dagen. Beleg ze eens met vers fruit i.p.v. zoetigheid, lekker hoor met plakjes banaan, aardbeien of blauwe bessen! Vries brood dat belegd is met vleeswaren van tevoren gewoon in en vul s’ avonds alvast de bakjes met fruit voor het 10 uurtje van de volgende dag. Scheelt je een hoop tijd en onrust in de ochtend, we like 😉

Tip 5 : Presenteer het leuk daar binnenin die lunchtrommel!

Laat je kind zelf een coole trommel uitzoeken. Steek er desnoods een vlaggetjesprikker in om van de lunch een feestje te maken. Of schrijf eens een lief kort briefje en verstop deze in de trommel; wedden dat ze die verrassing kunnen waarderen! Zeker met warm weer kun je lekker fruitwater meegeven. Je hebt er tegenwoordig hele leuke flessen voor.

Tip 6 : Drinken

Vruchtensappen, frisdranken, chocomelk, wicky, fristi etc. hieraan worden veel suikers en/of zoetstoffen toegevoegd. Kies daarom voornamelijk water en kruidenthee. Gezond voor je lichaam en je gebit! Er zijn super coole thermoskannen verkrijgbaar. Laat hierin ook je kind weer kiezen zodat hij/zij in de pauze met trots (lauwwarme) thee kan schenken! Tip: zelf vul ik de kan voor de helft met thee en vul ik de andere helft aan met koud water. Ook kun je zelf ice tea maken. Kijk eens op internet voor leuke receptjes!

Tot slot...

Ik hoop dat jullie met de tips aan de slag kunnen. Het kost je inderdaad tijd en moeite om het klaar te maken, zo reëel ben ik ook wel weer. Maar ook al doe je het voor 1 á 2 dagen in de week, elke dag is meegenomen dat ze gezonder eten! En uiteraard zijn het ook lekkere gerechten om voor jezelf klaar te maken. Dus je helpt niet alleen je kind(eren) met het klaarmaken & eten van gezonde gerechten, maar ook het hele gezin. Heb ook jij leuke ideeën voor een gezonde lunchtrommel, laat het me weten, altijd leuk. Op naar een fijn schooljaar!

YourHealth Personal training

YourHealth verzorgt sinds 2007 Personal training aan huis. Wij helpen druk bezette mensen aan een slanker, fitter en sterker lichaam. Om het jou makkelijk te maken, komen we naar je toe met alle materialen die nodig zijn voor de training. Naast de trainingen krijg je een GRATIS voedingsadvies die opgesteld is door een professionele voedingsconsulent. Neem contact met ons op als je wilt weten wat wij voor jou kunnen betekenen. Of maak een afspraak voor een GRATIS intake!

Wacht ...

Er is meer van dit

Personal training apps

Personal training apps

Personal training apps Lichamelijke gezondheid is in het (post-)corona tijdperk niet alleen voor veel mensen belangrijker geworden, maar ook minder laagdrempelig. Gesloten sportscholen, leven in

Lees verder »

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!