Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Lage sportmotivatie?

Ben je niet zo gemotiveerd om te gaan sporten? Misschien omdat je druk bent, weinig tijd hebt en je je vaak moe voelt? Motivatie kun je trainen. Lees hier tips als je een lage sportmotivatie hebt, maar toch wilt starten met sporten.

Tip 1 : Planning

Pak je agenda en prik duidelijk een moment wanneer je gaat sporten. Heb je weinig vertrouwen in jezelf? Vraag een vriend(in) om mee te gaan sporten of meld je aan bij een groepslessen. Planning is het halve werk, want hiermee voorkom je het excuus ‘ik heb geen tijd’.

Zorg dat sporten een gewoonte wordt, laat het sportmoment wekelijks terugkomen in je agenda op een vast moment. Je zult zien dat je er dan steeds minder over nadenkt en dat het een onderdeel van je leefstijl wordt.

Tip 2 : Stel meetbare, haalbare doelen op

Afvallen is niet een duidelijke doelstelling. Het werkt dan ook niet voor iedereen even motiverend en voelt als een lange termijn doel. Korte termijn en meetbare doelen werken veel beter voor je motivatie. Een voorbeeld van een meetbaar doel is: over twee weken wil ik 15 minuten kunnen hardlopen, of, over één maand is mijn vetpercentage 30%. Zorg er wel voor dat de doelen realistisch zijn. Stel ze bijvoorbeeld op met een sportinstructeur in de sportschool, want in de meeste gevallen kunnen zij doelen beter beoordelen op haalbaarheid dan jijzelf.

Tip 3 : Lage sportmotivatie? Wissel je trainingen af!

Breng variatie aan in je trainingsschema. Op die manier blijf je het sporten leuk vinden en wordt je lichaam uitgedaagd om zich te kunnen (blijven) ontwikkelen.

Tip 4 : Wees flexibel

Loopt het een keer anders? Dan is er nog geen man overboord. Ik zeg altijd ‘Vallen is niet erg, blijven liggen wel’. Het gaat erom of je de draad weer oppakt en hoe je er een volgende keer mee omgaat.

Tip 5 : Sport samen met een sportmaatje wanneer je een lage sportmotivatie hebt.

Samen sporten kan motiverend werken. Sociale controle werkt voor de meeste mensen namelijk erg goed. Vooral als je even geen zin hebt en je vriend(in) je dan net over de streep kan trekken om wel te gaan sporten. Je zult merken dat jij je na afloop echt voldaan en trots voelt.

Weet je niet goed waar je moet beginnen?

Het team van YourHealth helpt je hierin graag verder. Sinds 2007 helpt YourHealth mensen aan een fit, slank en strak lichaam door persoonlijke training, coaching en een voedingsadvies. Om jou tijd en gedoe te besparen, komt één van onze trainers met de spullen naar jou toe. Zo verzorgen we personal training aan huis, op kantoor of buiten. Van je trainer krijg je afwisselende en uitdagende trainingsschema’s die passen bij jouw doelen, tempo en mogelijkheden. Wij zijn jouw personal trainer waar en wanneer jij wilt en zijn jouw stok achter de deur!

Dit is hét moment om de motivatie om te gaan sporten om te zetten in actie. Op naar een mooie zomer met een betere conditie, meer spierkracht en een gezond en vitaal lichaam! Wil je graag begeleiding van een personal trainer aan huis? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze trainers bij jou aan huis, voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Wacht ...

Er is meer van dit

Personal training apps

Personal training apps

Personal training apps Lichamelijke gezondheid is in het (post-)corona tijdperk niet alleen voor veel mensen belangrijker geworden, maar ook minder laagdrempelig. Gesloten sportscholen, leven in

Lees verder »

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!