Biefstuk met asperges is een elegant en smaakvol gerecht dat eenvoud en verfijning samenbrengt. De malse biefstuk en de delicate smaak van asperges maken het perfect voor een speciale gelegenheid of een luxe doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten
- 180 gram biefstuk, op kamertemperatuur
- 250 gram groene asperges
- 1 el roomboter
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 groene peper
- 15 gram verse, groene kruiden, zoals (blad)peterselie, koriander, dragon, dille, en/of basilicum
- ½ sjalot
- 1 teen knoflook
Zuivelvrije optie: Vervang de roomboter door plantaardige boter.
Vegetarische optie: Vervang de biefstuk door 150 gram tempeh in blokjes.
Bereiding
- Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de groene peper, de groene kruiden, de sjalot en de knoflook voor de chimichurri in een hoge kom of maatbeker en mix glad met een staafmixer. Je kunt alles ook heel fijn snijden en mengen in een kommetje.
- Dep de biefstuk droog en bestrooi met wat zout. Snijd de houtige uiteinden van de groene asperges.
- Verhit de roomboter in een grillpan op middelhoog vuur en grill de groene asperges 8 – 10 minuten.
- Leg ze aan één kant van de pan en leg de biefstuk aan de andere kant van de pan. Bak de biefstuk 2 – 5 minuten per kant, afhankelijk van hoe je je biefstuk het lekkerste vindt.
- Haal de biefstuk uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, 5 minuten rusten.
- Serveer de biefstuk met de chimichurri en de gebakken groene asperges.
Voedingswaarden
Kcal: 449
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 45,5 gram
Vetten: 23,5 gram
Vezels: 7 gram