Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

De voordelen van een ochtendwandeling

Wandelen is gezond. Doe jij het wel eens? Ik doe het heel graag, vooral in het najaar en in de winter tijdens zonsopgang. Die kleuren aan de horizon vind ik machtig mooi, die stilte en de natuur om me heen kan ik erg waarderen. Herken je dat, dat je je erna echt voldaan en rustig voelt? Lees hier in deze blog de voordelen van een ochtendwandeling!

1. Schoonheid van de natuur tijdens een ochtendwandeling

Zoek bij voorkeur een stuk natuur op. De natuur is op z’n mooist als het nog stil is. De ochtendzon die langzaam over de boomtoppen strijkt, de dauw die het landschap sprookjesachtig mooi maakt, de vogels die fluitend voorbij vliegen. Alsof de wereld even stil staat en jij mag ervan genieten, voordat je weer je auto instapt om je kinderen naar school te brengen en aan te sluiten in de file 😉

2. Fris en fit

Door een ochtendwandeling stap je letterlijk en figuurlijk fris en fit de dag in. Je bent echt even buiten en doet nieuwe energieën op.

3. Rustgevend

Het is bewezen dat de stilte en de natuur rustgevend werkt op je gemoed. Je staat even stil bij de dag die komen gaat, wat je plannen en aandachtspunten zijn.

4. Bloedcirculatie

Door de ochtendwandeling stimuleer je de bloedsomloop. Hierdoor komt er meer zuurstof binnen om de afvalstoffen van de nacht sneller kwijt te raken.

5. Een ochtendwandeling is gezond!

Dagelijks een half uur wandelen heeft een grote invloed op o.a. ons hart, bloedvaten, bloedsuikerspiegel, bloeddruk, spieren en gewrichten, gewicht, mindset en slapeloosheid.

6. Creativiteit door een ochtendwandeling

De ochtendwandeling is goed voor je creativiteit. Het zal een bron van nieuwe ideeën voor je zijn. Wanneer je geniet, maak je dopamine aan en dat stofje heb je nodig voor creatieve hersenspinsels.op.

Al met al...

Ga lekker naar buiten! Maak er tijd voor vrij. Je hoeft echt geen uren te wandelen, een half uur is al mooi meegenomen. Doorbreek de sleur van de drukte en pak het moment. ENJOY! 

Wacht ...

Er is meer van dit

Personal training apps

Personal training apps

Personal training apps Lichamelijke gezondheid is in het (post-)corona tijdperk niet alleen voor veel mensen belangrijker geworden, maar ook minder laagdrempelig. Gesloten sportscholen, leven in

Lees verder »

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!