Ja, noten zijn gezond! Noten vullen goed, ze bevatten veel goede voedingsstoffen en zijn super lekker door de yoghurt, kwark, havermout of door een salade. Ook hebben noten een positieve invloed op je gezondheid. Ben je nog niet overtuigd om meer noten te gaan eten? Lees dan hier 5 redenen waarom noten gezond voor je zijn.

Reden 1 : Noten verzadigen

Noten verzadigen erg goed. De kans op snaaien wordt hierdoor verkleind. Ze zijn rijk aan vezels, onverzadigde vetten en eiwitten (daar later meer over). Om die reden worden noten ook wel als vleesvervangers gekozen in bijvoorbeeld een salade.

Reden 2 : Noten zijn goed voor hart- en vaatziekten

Noten bevatten een aminozuur (arginine) dat deel uitmaakt van een proces  dat de bloedvaten wijder maakt. Hierdoor kan er zuurstofrijk bloed makkelijker door het lichaam stromen. Dit verkleint weer de kans op hartproblemen en een verhoogde bloeddruk.

Reden 3 : Rijk aan gezonde vetten

In noten zitten veel onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten komen uit plantaardige producten, zoals olie en noten. Door het eten van noten, daalt je LDL cholesterol (LDL cholesterol is slecht voor je bloedvaten). Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziekten verkleind. Dit in tegenstelling tot verzadigde vetten, die het cholesterol gehalte laten stijgen. Wel is het goed om te weten dat in de ene noot meer onverzadigde vetten zitten dan de andere noot. Zo zitten er in hazelnoten, walnoten en amandelen meer onverzadigde vetten en minder verzadigde vetten dan in cashewnoten en pinda’s.

Reden 4 : Noten geven je een boost aan voedingsstoffen

Noten bevatten veel calorieën, maar hebben ook een zeer hoge voedingswaarde. Door dagelijks een klein handje noten te eten, profiteer je al van veel gezondheidsvoordelen. Maar let wel op; voor alles geldt, eet met mate en varieer. Overal waar ‘te’ voor staat, is niet goed.

Noten zijn gezond omdat ze vitamines en mineralen bevatten die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, zoals magnesium, vitamine E, kalium, ijzer, calcium, koper en selenium. Uit meerdere onderzoeken blijkt zelfs dat mensen die noten eten, gezonder en slanker zijn dan mensen die ze niet eten. Dit zou komen door de gezonde vetten die de noten bevatten. Ze zouden ons lichaam prikkelen om lichaamsvet te verbranden.

Reden 5 : Noten zijn echte smaakmakers

Noten door de yoghurt, noten door een lekkere salade, het geeft je maaltijd net even een lekkerdere smaak en bite! Ben je op zoek naar recepten? Op deze site kun je heerlijke recepten vinden die behalve gezond, ook makkelijk te bereiden zijn.

Concrete tips:

 • Varieer. Iedere noot heeft zijn eigen voedingsstoffen.
 • Let op, eet er niet teveel van. Het voedingscentrum adviseert een klein handje noten per dag te eten.
 • Kies rauwe, ongezouten noten. Zodat voedingsstoffen niet verloren gaan door het roosteren. En teveel zout is ongezond.
 • Wil je graag weten welke noot welke voedingsstof bevat? Lees dan deze Health blog.

YourHealth Personal training
 • Sinds 2007 specialiseren wij ons in Personal training aan huis en Personal Boxing aan huis, door bijna heel Nederland.
 • Onze trainers zijn actief in Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-België en Noord-Limburg.
 • Je traint in een voor jou vertrouwde omgeving. Zo kunnen we je thuis trainen, maar ook op je werk of lekker buiten bij jou in de buurt.
 • Van YourHealth kun je persoonlijke, professionele begeleiding en coaching verwachten. Juist omdat je individuele aandacht en professionele begeleiding krijgt, behaal je resultaten die duurzaam zijn. Personal training is dan ook de meest effectieve manier van trainen.
 • Jouw trainingsschema wordt op maat gemaakt, afgestemd op jouw wensen, doelen en mogelijkheden.
 • Train je liever met een sportmaatje? Dat is bij ons geen probleem, het kost je niks extra. Zo zou je de kosten kunnen delen met bijvoorbeeld je partner, vriend(in) of collega.
 • Wil je ook werken aan een gezond eetpatroon? Van één van onze voedingsconsulenten krijg je een GRATIS voedingsadvies waar je meteen mee aan de slag kunt.
 • Wij zijn jouw stok achter de deur!
 • GRATIS Intake
 • Contact 

Psst…

Wist je dat LET’S DO IT Personal training het zusje is van YourHealth Personal training?
LET’S DO IT Personal training specialiseert zich in vrouwelijke Personal trainers door bijna heel Nederland!
– Personal training aan huis voor vrouwen, door vrouwen –