Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Wortel pastinaak stamppot

Een heerlijke stamppot met maar een paar ingrediënten. Lekker makkelijk te bereiden dus, we like! Hierbij het recept van Eko Menu, aan de slag!

Nodig

4 Personen | 30 minuten

 • 400 gr biefstuk
 • 1 kg aardappelen
 • 500 gr wortel
 • 500 gr pastinaak
 • 4 uien
 • peper en zout (naar smaak)
 • 3 el bakolie

Bereiding

 1. Laat de biefstuk tenminste een kwartier van tevoren op kamertemperatuur komen. Zo blijft het vlees lekker mals.
 2. Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil de wortel en pastinaak en snijd klein. Kook de aardappels, wortel en pastinaak in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel van het kookvocht op.
 3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui op een laag vuur bruin en zacht in 10-15 minuten.
 4. Bak de biefstuk bij voorkeur in een kleine bakpan. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en schroei het vlees op een hoog vuur dicht. Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren en breng op smaak met zout en peper. Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten (bv op een warm bord).
 5. Stamp de aardappels, wortel, pastinaak en ui goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de biefstuk en gebakken uien.
 
Tip: Je kunt ook een deel van de kleingesneden, gekookte pastinaak en wortel apart houden en pas na het stampen door de stamppot roeren. Zo heeft de stamppot een lekkere bite.

Wacht ...

Er is meer van dit

Personal training apps

Personal training apps

Personal training apps Lichamelijke gezondheid is in het (post-)corona tijdperk niet alleen voor veel mensen belangrijker geworden, maar ook minder laagdrempelig. Gesloten sportscholen, leven in

Lees verder »

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!