Charlotte Hageman

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Kosten Personal trainer

Wat kost een personal trainer aan huis? Veel mensen zijn hier benieuwd naar. Begrijpelijk, want je bent immers meer geld kwijt dan dat je een abonnement op een sportschool zou afsluiten. De kosten voor een personal trainer liggen al snel tussen de 60,- en 120,- euro per training. Nu denk jij waarschijnlijk ‘dat is toch best een behoorlijk prijsverschil?’. Toch is deze prijsrange goed te verklaren. Hieronder lees je daar meer over. 

Steeds vaker wordt er gekozen voor een personal trainer aan huis. Zeker in de tijden waarin we nu zitten, want er worden vele gezondheidsvoordelen mee bereikt. Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk onze gezondheid is en zien het belang om hierin te investeren. Maar hoe zit het met die kosten en welk prijskaartje hangt aan een YourHealth Personal training? Lees hier welke prijzen wij hanteren voor een personal trainer op locatie, en waarom;

Prijzen YourHealth personal training aan huis

Welke factoren bepalen de prijs van een personal trainer?

De kosten van een personal trainer zijn afhankelijk van een aantal factoren.

  1. Certificaten, ervaring en leeftijd
  2. Inhoud van de dienst/training
  3. Locatie
  4. Frequentie

1. Certificaten, ervaring en leeftijd

Personal training is een vrij beroep. Zo mag iedereen zich personal trainer noemen. Om die reden zijn er veel verschillen in de kwaliteit, ervaring en prijzen van personal trainers. Daarnaast speelt ook de leeftijd een rol bij de prijs voor een personal trainer. Zo zijn er personal trainers die nog jong en pas begonnen zijn. En er zijn trainers die jarenlange ervaring hebben als personal trainer en/of coach. 

Bij YourHealth letten we dan ook op de certificaten en de ervaring van de personal trainers. Zo zijn wij voorstander van ervaren, gecertificeerde, gepassioneerde en oudere trainers. Waarom oudere trainers? Omdat ze dan vaak niet alleen meer ervaring hebben in de sport, maar ook omdat ze juist meer levenservaring hebben. Want wat wij merken, is dat onze klanten niet alleen behoefte hebben aan een effectief trainingsschema. Ze willen zich gehoord en begrepen worden. Iemand die er echt staat en wat te vertellen heeft en op een positieve, overtuigende wijze mensen kan motiveren om beter voor zichzelf te zorgen. Onze klanten willen juist sparren over wat voor hen reëel en haalbaar is wat betreft hun gezondheidsdoelen. En dan is het wel zo fijn dat de trainer weet waarover hij/zij het heeft.

Zo is het aan een personal trainer van begin 20 moeilijk uit te leggen wat het allemaal inhoudt om kinderen te hebben, een bedrijf te runnen of hoe groot de uitdaging kan zijn om alle ballen maar in de lucht te houden. Dan kun je niet aankomen met allerlei tips om de mooiste instagram-proof ontbijtjes klaar te maken. Nee, in dit geval moeten gerechten gezond, maar juist ook makkelijk en snel klaar te maken zijn. Zonder al teveel ingrediënten en poespas. Anders is het niet haalbaar en gaat het niet werken.

2. Inhoud van de personal training

Wat houdt de personal training in? Ga je alleen samen met gewichten aan de slag, of krijg je meer dan alleen een trainingsschema? Bij YourHealth krijg je naast personal training, personal coaching. Zo zal de trainer ervoor zorgen dat jij het beste uit jezelf en uit de trainingen zult halen. Een positieve benadering hierin vinden wij belangrijk. Onze trainers oordelen en drillen niet, maar luisteren en stellen je de juiste vragen. Jouw personal trainer en coach kijkt naar wat je wilt bereiken, wat je hiervoor nodig hebt en wat voor jou haalbaar is op dat moment.  

Personal training en coaching

Welke keuzes maak je wat betreft jouw voeding, mindset, slaap, ontspanning en balans? Wij kijken verder dan alleen je spieren. Naast de personal training en personal coaching krijg je bij YourHealth een werkboek. Deze bevat informatie, tips en adviezen over het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en een betere belastbaarheid. Zo komen er verschillende leefstijl onderwerpen aan bod. Denk aan praktische voedingsadviezen, de gezondste route door de supermarkt, voorbeeld voedingsschema’s, maar ook informatie rondom slaap, balans, stress en balans. Daarnaast vind je er interessante coachingsvragen in terug. Deze zijn opgesteld door een professionele Motivational interviewing trainster. Dus mocht je iets meer de diepte in willen, dan zou je met dit werkboek stapsgewijs hiermee aan de slag kunnen. Dit is een extra service die we je aanbieden, en is dan ook GRATIS.

Effectief en persoonlijk trainingsschema

Maar, er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Je krijgt een trainingsschema dat zal aansluiten op jouw persoonlijke wensen, doelen en mogelijkheden. Zodat jij effectief kunt trainen, de training in jouw tempo zal worden opgebouwd en eventuele zwakkere spieren sterker gemaakt kunnen worden. Daarbij wordt goede gelet op jouw lichaamshouding, om blessures te kunnen voorkomen. Wil je naast de personal training ook zelf aan de slag? Bij ons krijg je een trainingsschema voor thuis, zodat je ook zelfstandig zou kunnen werken aan het behalen van jouw gezondheidsdoelen. 

Kosten Duo training

Stel, je kiest samen met je partner of een vriend(in) voor personal training, wat kost het dan? Daarin kan een prijsverschil zitten. In de meeste gevallen betaal je hiervoor extra. Bij YourHealth niet. Dat is ook weer een extra service die we onze klanten aanbieden en is GRATIS. Dus motiveert het jou om samen te sporten? Gezellig, breng gerust iemand mee! Op die manier zou je samen de kosten kunnen delen.

3. Locatie

Vanzelfsprekend ligt het uurtarief hoger wanneer je een personal trainer bij jou thuis wilt laten komen, dan wanneer je ervoor kiest om naar de sportschool te gaan. Soms heeft een Personal Trainer ook een eigen sportstudio. Dus ook de plek waar je getraind wordt, heeft invloed op de prijs. Daarnaast zijn ook de verschillende regio’s bepalend voor de prijs en kosten van Personal training. Zo zullen de kosten van een Personal Trainer in Amsterdam hoger liggen dan die in bijvoorbeeld Friesland.

YourHealth bestaat al sinds 2007

YourHealth is ruim 13 jaar ervaren in het verzorgen van personal training aan huis en buiten. YourHealth was één van de eersten die de dienst aan huis verzorgde. Bij YourHealth train je in jouw vertrouwde omgeving. Dat kan bij jou thuis zijn, op het werk of juist lekker in de buitenlucht, zoals in een park, bos of op een sportveldje bij jou in de buurt. Wij maken het jou graag makkelijk door met alle sportspullen naar je toe te komen, op het moment dat jou het beste uitkomt. Iedere week staat de personal trainer bij jou op de stoep. Sporten wordt een vaste afspraak in je agenda en een onderdeel van je nieuwe leefstijl!

Wij zijn jouw personal trainer waar en wanneer jij wilt.
Wij zijn jouw stok achter de deur!

De trainer zal allerlei sportmaterialen meenemen die nodig zijn voor de training. Welke materialen neemt de trainer dan zoal mee? Denk bijvoorbeeld aan dumbells, een kettlebell, elastieken, maar ook met je lichaamsgewicht kun je vele oefeningen doen. En als je buiten traint, kan er gebruik gemaakt worden van een bankje, stoepje, trappetjes, etc. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten iedere keer opnieuw uitgedaagd worden door afwisselende trainingen. Zodat de sportmotivatie hoog blijft en het lichaam geprikkeld wordt zodat het zich kan blijven ontwikkelen.

4. Frequentie

Uiteraard zijn de kosten van een PT ook voor een groot deel afhankelijk van het aantal gekozen sessies die jullie samen trainen. In de meeste gevallen is het meest optimale resultaat te bereiken wanneer er minimaal 2x per week gesport wordt. Vaak is het zo dat hoe meer trainingen er worden afgenomen, hoe lager het tarief van de Personal trainer wordt. Dat is ook bij YourHealth het geval. Wij werken met strippenkaarten en bieden pakketten aan vanaf 15 trainingen. Hoe meer trainingen je wenst af te nemen, hoe lager de prijs.

Maar vergeet het allerbelangrijkste niet!

Naast de kosten is het toch ook erg belangrijk of je een klik hebt met de trainer! Omdat je elkaar wekelijks zult zien, moet het toch ook goed aanvoelen. Niemand is erbij gebaat dat jullie geen klik hebben of dat jij je onprettig voelt tijdens de training. Dus informeer ook of je eerst vooraf kennis kunt maken met de trainer, voordat je een traject start. Het gaat er immers om dat jij jouw resultaten gaat behalen. Een goede match is daar toch ook een zeer belangrijk onderdeel van! En kijk ook naar reviews; hoe hebben anderen de trainingen ervaren, zijn ze tevreden?

Omdat wij die klik zo belangrijk vinden, bieden wij mensen die oprecht geïnteresseerd zijn een GRATIS intake met proefles aan. Zodat de klant vooraf kennis kan maken met de trainer, haar vragen kan stellen, haar verwachtingen uit kan spreken en kan proeven hoe de trainer les geeft. Vooraf wordt er een medische vragenlijst doorgenomen, zodat de trainer rekening kan houden met ieder zijn of haar wensen, doelen, motivatie en eventuele lichamelijke klachten. Na de proefles kan de klant zien of dit is wat hij/zij zoekt en bepaald dan hoe verder. Is de klant enthousiast? Dan kunnen de eerstvolgende trainingen meteen ingepland worden, zodat hij/zij meteen aan de slag kan!

Wil jij dit ook?

Wil jij ook de voordelen ervaren van een personal trainer aan huis? Maak dan een afspraak voor een GRATIS intake met proefles met één van onze trainers. Ons team staat voor je klaar, wij helpen je graag verder.

Wat kun je van ons verwachten?

Wat levert Personal training aan huis jou op?

Wacht ...

Er is meer van dit