Charlotte Hageman

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Vegetarische chili con carne

Hierbij een vegetarisch recept; een chili con carne met quinoa en walnoten! Hiervan smullen onze kinderen, dat zegt wel wat! Er gaan aardig wat kruiden in. Mocht je deze niet in je voorraadkast hebben staan, kun je evt. ook een potje  gedroogde Mexicaanse kruiden hiervoor gebruiken. Aan de slag!

Benodigdheden (4 pers.)

  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 blik bio tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el soja saus
  • 1/2 el honing
  • 1 blik (bio) bruine bonen
  • 1 blikje (bio) mais
  • 3 a 4 takjes verse peterselie (of koriander)
  • 1 avocado
  • 3 handjes walnoten, ongebrand en ongezouten
  • 1/2 limoen
  • 250-300 gr quinoa
  • Olijfolie

Nodig voor de kruidenmix:

  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl komijnzaden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Snufje zwarte peper

Keukengerei:

  • Hapjespan
  • Vergiet
  • Pan om de quinoa in te koken

Bereiding vegetarische chili con carne

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snij de ui en knoflook in stukjes, net als de (ontpitte) 2 paprika’s en halve rode peper.
  • Verwarm wat olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de stukjes ui en knoflook aan.
  • Voeg dan de gedroogde kruiden toe: de 1/2 tl chilivlokken, 1 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl basilicum, 2 tl komijn, 1 tl oregano, 1 tl kaneel en 1/2 tl nootmuskaat en snuf peper toe en bak kort mee.
  • Doe de stukjes rode peper en paprika erbij en laat dit zo’n 3 minuten meebakken.
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en schenk de 2 el soja saus en 1/2 el honing erbij. Breng dit aan de kook.
  • Vul het blikje van de tomatenpuree met water en doe dit ook in de pan. Laat het zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Spoel de zwarte bonen en mais onder de kraan af in een vergiet. Zet apart.
  • Snij de avocado in kwarten en daarna in fijne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjes en hak de walnoten grof.
  • Voeg nu de quinoa, zwarte bonen, mais en walnoten toe aan de pan met chili en laat het even warm worden.
  • Serveer de maaltijd met verse koriander en de schijfjes avocado.
  • Pers wat limoensap over het gerecht en smullen maar van deze vegetarische chili con carne!! Comer sabroso!

Wie is YourHealth Personal training?

YourHealth helpt sinds 2007 mensen aan een strak, fit en slank lichaam door middel van Personal training aan huis of buiten, coaching en een voedingsadvies. LET’S DO IT personal training is het zusje van YourHealth. Zij specialiseren zich als enige in Nederland in Personal training, speciaal voor vrouwen door vrouwen. 

Meer weten? Lees meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Wij zijn jouw stok achter de deur!

Wacht ...

Er is meer van dit

error: Deze content is beveiligd!