Stoppen met roken, waarom?

Vaak weet je heel goed te benoemen waarom je ‘niet’ wil stoppen met roken. Het juiste moment is niet daar want je hebt nog een bruiloft in de agenda staan, of die ene vakantie. Of je zit niet lekker in je vel en je voelt je nog niet sterk genoeg… enzovoort.¬† Het begint bij de mindset, gedachtegang en hoe je dus met jezelf communiceert. Probeer de focus dan ook vooral te leggen op de redenen die je hebt om WEL te willen stoppen! Wat gaat het je opleveren?

 

9 Voordelen als je stopt met roken

1. Betere conditie

Omdat je meer zuurstof binnen krijgt, ben je minder snel moe. Je conditie verbetert meteen. Je ademhaling wordt na 3 dagen al beter en je zult merken dat je vanaf dan al meer energie hebt t.o.v. de 3 dagen ervoor.

 

2. Geld

Reken maar eens uit hoeveel geld je overhoud per week, per maand en op jaarbasis! Bedenk eens wat je er allemaal voor kunt kopen ūüėČ

 

3. Humeur

Het kan zijn dat je aan het begin je even somber of onrustig voelt. Hier moet je doorheen. De kans is namelijk groot dat je je straks echt wel weer blijer, trotser en gezonder gaat voelen. Onderzoek wijst uit dat mensen die gestopt zijn met roken, zich veel prettiger en fitter voelen dan de mensen die wel roken. Geef dus vooral niet op!

 

4. Frisse adem

Als je gestopt bent met roken, ruik je de volgende dag al beter uit je mond. En vergeet je kleren niet; ook deze gaan minder ruiken naar rook!

 

5. Betere smaak

Door roken proef en ruik je minder. Al na een maand nadat je gestopt bent merk je hier vooruitgang in!

 

6. Tanden

Je krijgt sneller tandplak als je rookt. Ook wordt je tandvlees gevoeliger voor ontstekingen en verkleuren je tanden. 2 Tot 6 weken nadat je gestopt bent, wordt je mond gezonder. Je tanden worden mooier en de kans dat je naar de tandarts moet, wordt ermee verkleind.

 

7. Huid

Ook de doorbloeding van de huid wordt beter. Je huidskleur wordt minder grauw en je ziet er frisser en gezonder uit. Door roken krijg je meer rimpels en plooien. Men zegt zelfs dat de huid 10 tot 20 jaren eerder met ouder worden begint dan wanneer je zou stoppen?!

 

8. Vruchtbaarheid

Roken vermindert de vruchtbaarheid, het duurt langer voordat het lukt. Bovendien moet je als vrouw toch al stoppen als je zwanger bent want roken is erg ongezond voor de ongeboren baby. Roken kan ook erectieproblemen veroorzaken. Het schijnt dat als je stopt met roken, de vruchtbaarheid weer helemaal normaal wordt.

 

9. Leeftijd

Een roker leeft gemiddeld tien jaar korter dan iemand die niet rookt. Dat is best veel! Waar dat door komt? Doordat je als roker meer kans op hart- en vaatziekten hebt en op kanker. Mensen die gestopt zijn, hebben na 5 jaar al de helft minder kans op kanker in vergelijking met rokende mensen. Als je stopt, is de kans dus groot dat je langer zult leven en een gezonder leven zult leiden. Zeker wanneer je het combineert met sporten. Dat sporten gezond is, lees je in onze andere blog “Krachttraining, waarom?”

 

Genoeg redenen te bedenken dus om te stoppen met roken. Kijk je er tegenop? Het team van YourHealth kan hierin wat voor je betekenen. Het is namelijk bewezen dat sporten hierbij zeker kan helpen. Meer weten? Lees erover in onze health blog ‘Sporten helpt bij stoppen met roken‘.

 

Ben je bang om aan te komen als je gaat stoppen met roken? Zet krachttraining in om het stoppen makkelijker te maken, net als een gezond eetpatroon. Het team van YourHealth staat voor je klaar, wij zijn jouw stok achter de deur!

Bij YourHealth komen we bij jou aan huis, op kantoor of trainen we samen buiten. De trainer werkt met je aan een sterk, fit en strak lichaam. Met een gewichtsconsulent ga je aan de slag met een gezond voedingspatroon dat past in jouw leefstijl. Interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Wie? YourHealth Personal training. De personal trainer aan huis!

Waar? Provincies Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid Holland en Noord- Brabant

Wat? Personal trainer aan huis gecombineerd met voedingsbegeleiding door een voedingscoach

Voor Wie? Voor iedereen die wil werken aan een gezond, sterk en slank lichaam en een gezonde leefstijl

Wanneer? Wij werken alle dagen

CONTACT

 

 

Bron: Trimbos instituut