Dat roken slecht voor je is, dat is je waarschijnlijk wel bekend. Stoppen met roken is alleen een ander verhaal. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het roken is een gewoonte geworden dat voor veel mensen moeilijk af te leren is. Het is een verslaving die overwonnen moet worden. Ben ook jij van plan om te stoppen met roken, maar kijk je er best tegenop? Dan kan sporten jou hierbij helpen. De kans is namelijk groot dat het sporten

 • Voorkomt dat je veel aankomt in gewicht
 • Ervoor zorgt dat je minder gestrest raakt omdat je een (gezonde) uitlaatklep hebt
 • Jou sneller in een positieve flow brengt zodat het beter vol te houden is

Voordelen van stoppen met roken

Vaak weten we heel goed te benoemen waarom we iets ‘niet’ willen doen. Het is niet het juiste moment, je hebt binnenkort een bruiloft of verjaardag, je voelt je niet sterk genoeg… etc. Maar laten we de focus eens leggen op waarom je het juist WEL graag wil! We zoomen even kort in op de meest voorkomende redenen om te willen stoppen met roken:

 • Betere conditie
 • Je houdt geld over
 • Een beter humeur
 • Frisse adem
 • Betere smaak
 • Gezonder gebit en mooiere tanden
 • Betere huid
 • Vruchtbaarheid
 • Je krijgt een gezonder lichaam
 • Hogere verwachte leeftijd

Meer weten? Lees erover in onze health blog ‘Stoppen met roken‘.

Bang om aan te komen?

Wanneer je zult gaan stoppen met roken, zal dat vele voordelen met zich meebrengen. Hierboven staan er al een aantal vermeld. Maar toch hoor je vaak dat men aankomt in gewicht. Hoe komt dit? Als je rookt, krijg je nicotine binnen. De nicotine remt de eetlust en roken zorgt ervoor dat je minder proeft. Als je stopt, zal dus de nicotine uit je lichaam verdwijnen en je eetlust toenemen. Daarnaast smaakt ineens het lekkere eten je beter omdat je geleidelijk aan meer zult gaan proeven.

De kans is hierdoor groot dat je meer calorieën tot je zult nemen dan dat je verbrandt. Dit leidt tot gewichtstoename. Voor sommigen is de mogelijke gewichtstoename zelfs de reden om niet te willen gaan stoppen. Maar wees gerust; er is wat aan te doen!

Sporten versneld de
verbranding van calorieën

Sporten helpt je om die extra calorie inname weer te verbranden. Bij krachttraining bouw je spiermassa op. Hoe meer spieren, hoe sneller je calorieverbranding. Je zult aan het begin misschien moeten werken aan de opbouw van je conditie, maar laat je niet ontmoedigen! Bouw het langzaam op en je zult merken dat je je steeds fitter en sterker zult gaan voelen.

Eet gezond!

Zorg ervoor dat je naast de krachttraining ook gezond eet. Dit is de reden dat wij samenwerken met een professionele voedingsdeskundige. Sporten helpt wanneer je wil afvallen, maar voeding speelt hierbij ook een zeer belangrijke rol. Samen met de voedingsdeskundige kijk je naar jouw eetpatroon: wat gaat er al goed en wat zou anders kunnen? Hierbij wordt rekening gehouden met jouw mogelijkheden en wensen. Maar ook wordt er gekeken naar jouw leefstijl. De haalbaarheid vinden wij van YourHealth erg belangrijk. Zeker bij mensen die een druk bestaan leiden.

Stress verminderen

Rokers steken vaak een sigaret op wanneer ze stress ervaren. De sigaret kan zorgen voor ontspanningsmomenten op een dag. De kans bestaat dat je dit soort momenten gaat missen wanneer je ermee gestopt bent. Hier kun je het verschil gaan maken. Je kunt deze valkuil namelijk gaan tackelen door te sporten. Er komt namelijk tijdens én na het sporten endorfine vrij. Endorfine zorgt ervoor dat de spanning uit je lichaam verdwijnt. Daarnaast geeft het je een gelukkig gevoel. Wist je dat ditzelfde stofje aanmaakt wanneer je lacht?

Tijdens het sporten maak je je hoofd lekker leeg. Je wordt alerter, ervaart voldoening en je krijgt meer energie. Sporten zorgt er ook voor dat je in een positieve flow komt en blijft. Want eigenlijk werk je dubbel zo hard aan een gezond en fit lichaam: en je bent gestopt met roken, en je bent extra goed bezig omdat je werkt aan een sterker en gezonder lichaam omdat je sport. Wij merken dat dat het verschil maakt bij veel mensen.

Sporten is dus het perfecte hulpmiddel wanneer je wil afvallen. Het helpt je tevens bij het verminderen van stress én dus bij het stoppen met roken. We zeggen niet dat stoppen met roken makkelijk zal worden, maar i.c.m. sporten kan het je zeker helpen om het beter vol te houden. We hebben al vele mensen hierbij kunnen helpen.

Personal training aan huis

Even voorstellen…
YourHealth Personal training:

 • YourHealth bestaat al sinds 2007 en specialiseert zich sindsdien in Personal training aan huis of op jouw gewenste locatie. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op je werk of buiten op een plek bij jou in de buurt.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding en coaching van onze professionele en enthousiaste trainers. De trainingen die je zult krijgen, zijn afwisselend zodat je spieren steeds opnieuw geprikkeld worden en jij uitgedaagd wordt. Je zult gaan ervaren dat je steeds meer je grenzen gaat verleggen en dat je spieren sterker zullen worden.
 • Verschillende doelstellingen kunnen met ons behaald worden, zoals afvallen, aankomen, sterker worden, meer energie krijgen. Je leert een gezonde leefstijl integreren in jouw drukke bestaan.
 • Omdat voeding hierin ook een belangrijke rol speelt, is het mogelijk om GRATIS voedingsadviezen van onze professionele voedingsconsulent te krijgen. Je krijgt informatie, tips, adviezen en handige hulpmiddelen om gezonder te gaan eten en bewuster te gaan kiezen. Zo krijg je naast een voedingslijst wat je het beste kunt eten, o.a. tips voor als je uit eten gaat, een handige boodschappenlijst en hulpmiddelen om je maaltijden goed in te plannen en voor te bereiden.
 • Vind je het leuk om samen met een sportmaatje te gaan trainen? Dat kan bij ons, het kost je niks extra. De kosten zou je dan ook kunnen delen met je partner, vriend(in), buurvrouw, collega, etc.
 • Ons team is actief door bijna heel Nederland: Utrecht, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-België en Noord-Limburg
 • De intake is bij ons altijd GRATIS. Op die manier kun je kennis maken met onze trainer en onze visie. Samen nemen we vragen door. Zo bespreken we je sportverleden, eventuele blessures en of je kwetsbare spieren hebt die we sterker kunnen maken. Jouw doelstellingen nemen we door en kijken samen naar hoe wij jou hierbij het beste kunnen helpen.
 • Contact

Psst…
Wist je dat LET’S DO IT Personal training het zusje is van YourHealth Personal training?
LET’S DO IT Personal training specialiseert zich in vrouwelijke Personal trainers door bijna heel Nederland!
– Personal training aan huis voor vrouwen, door vrouwen –

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.