Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 74
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Personal training aan huis en buiten

Personal trainer Houten

Wij zijn jouw stok achter de deur

Sinds 2007

Hoe kunnen wij jou helpen?

Waarom zijn onze trainingen een waardevolle investering in jezelf, wat kan het jou gaan opleveren?

Jonge vitale vrouw doet aan boksen in de buitenlucht

Outdoor training Houten

Wil je lekker in de buitenlucht getraind worden door je personal trainer, bijvoorbeeld in een bos of park, op een veldje bij jou om de hoek of gewoon bij jou in de tuin? YOU NAME IT! Onze YourHealth trainers komen met hun trainingsmateriaal overal naartoe!

Duo personal training Houten

Wil je samen met een trainingsmaatje sporten? Ook in Houten verzorgen wij Duo personal training. En het leuke is dat hij of zij bij ons GRATIS mee kan trainen!

Hebben jullie een ander sportniveau of andere doelen? Geen probleem. Want ieder traint in zijn of haar eigen tempo en krijgt een persoonlijk programma.

Veelgestelde vragen en de antwoorden

 • Zowel binnen als buiten zijn er legio opties. Veel ruimte hebben we niet nodig voor een training. Enkele passen bewegingsruimte is al voldoende.
 • Je kunt aan huis getraind worden, binnenshuis of bij jou in de tuin. Of buiten op een plek bij jou in de buurt.
 • Je kunt er ook voor kiezen om locaties af te wisselen. Regent het bijvoorbeeld een keer hard, dan train je thuis. Is het droog, dan train je lekker in de buitenlucht. 
 • Wat ook je voorkeur is: de personal trainers van YourHealth Personal Training nemen hun sportspullen overal mee naartoe. 
 • Wij verzorgen de trainingen 7 dagen in de week, tussen 06:30 en 22:00u.
 • Graag horen we voorafgaand de proefles jouw voorkeuren qua dagen en tijden, zodat we op zoek kunnen gaan naar een trainer die aansluit op jouw agenda.
 • Je bepaalt zelf hoe vaak je in de week traint. YourHealth werkt namelijk met strippenkaarten. Het voordeel daarvan is dat je niet vast zit aan een abonnement en je kunt dus heel gemakkelijk zelf bepalen hoe vaak je traint. Wil je 2x in de week starten, bijvoorbeeld omdat je een boost wilt krijgen? En wil je dit later afbouwen naar 1x in de week met een GRATIS trainingsschema voor thuis? Dat kan! En andersom is uiteraard ook mogelijk. Dat zien we bijvoorbeeld bij mensen die een zeer lage conditie hebben of last hebben van zware fysieke klachten. Dan wordt de frequentie van trainen langzaam opgebouwd, van 1x in de week naar later 2x in de week.
 • Ook kun je gerust een keer op vakantie of een weekendje weg, zonder dat het jou trainingen kost. Geef het wel even tijdig aan bij jouw trainer.

Informatie over de kosten van een YourHealth Personal trainer aan huis of buiten in Houten vind je hier.

In Houten zijn er verschillende bossen, parken en heidegebieden waar je kunt trainen met je personal trainer. Hier zijn enkele suggesties:

 • Park Schoneveld: Dit park heeft open grasvelden en paden, wat het ideaal maakt voor lichaamsgewichtoefeningen, stretching, yoga en intervaltrainingen. Er is ook een trimbaan beschikbaar.

 • Kooikersplas: Dit recreatiegebied heeft een prachtig meer waar je kunt zwemmen, kajakken, paddleboarden en andere watersporten kunt beoefenen. Het omliggende gebied biedt ook mogelijkheden voor hardlopen en wandelen.

 • De Rietplas: Dit is een ander recreatiegebied met een groot meer. Het biedt mogelijkheden voor watersporten, zoals zwemmen en kajakken, evenals ruimte voor strandtrainingen en picknicken.

 • Het Oude Schaap: Een natuurgebied met bosrijke paden en open plekken, ideaal voor trailrunning, wandelen en bootcamp-oefeningen.

 • Sportpark De Kruisboog: Dit sportpark heeft verschillende sportvelden, waaronder voetbalvelden en tennisbanen, die beschikbaar kunnen zijn voor personal trainingssessies, zoals krachttraining of intervaltrainingen. Controleer de beschikbaarheid.

 • Houtense Bos: Dit bos biedt wandel- en fietspaden, en je kunt hier ook trainen in een natuurlijke omgeving.

Overleg vooraf met jouw personal trainer welke specifieke locatie en trainingsmogelijkheden het beste aansluiten bij jouw trainingsdoelen en behoeften.

 • Bij Your Health Personal Training ontwerpen we een trainingsprogramma dat speciaal voor jou op maat is gemaakt, aangepast aan jouw doelstellingen, behoeften en fysieke capaciteiten, allemaal op basis van een intakegesprek.
 • We streven ernaar om altijd op maat gemaakte trainingen aan te bieden die volledig zijn afgestemd op het individu, zodat je kunt genieten van een training die naadloos op jouw behoeften aansluit.
 • Verlang je naar een full-body workout waarbij elke spiergroep aan bod komt? Heb je plezier in het focussen op krachttraining, eventueel aangevuld met cardio oefeningen omdat je ook jouw uithoudingsvermogen wilt opbouwen? Of raak je geïnspireerd door yoga- of pilatesoefeningen, of misschien zelfs een boksles? Een veelheid aan combinaties is realiseerbaar.
 • Gedurende de training kunnen er diverse trainingsmethodes worden toegepast. Vertel ons van tevoren jouw voorkeuren, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het koppelen aan een trainer. Met ons omvangrijke team en de brede expertise die we in huis hebben, kunnen we een zeer specifieke aanpak garanderen.
 • Jouw personal trainer brengt diverse sportuitrustingen mee. Welke dit zullen zijn, hangt af van jouw doelstellingen, jouw mogelijkheden en wat jij plezierig vindt. Jouw trainer kan bijvoorbeeld dumbbells, elastieken, bokshandschoenen, een kettlebell of TRX meenemen. Daarnaast kan tijdens een Outdoor training jouw oefening extra uitdagend worden gemaakt door het gebruik van parkbankjes, trappen, oprekstangen of grote stenen. En thuis kan het een bank, stoel, tafel, trap of muur zijn. Onze trainers zijn zeer inventief!
 • We zetten ons in om jou te stimuleren met gevarieerde workouts. Zodat jij het sporten interessant blijft vinden en jij vooruitgang kunt (blijven) maken.
 • Je kunt je richten op verschillende doelstellingen. Dit kan variëren van het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en balans, tot gewichtsverlies, definiëring, stressreductie, verbetering van lichaamshouding, preventie of vermindering van fysieke klachten, zelfvertrouwen opbouwen, en het ontwikkelen van een regelmatige en plezierige sportroutine.
 • Hier vind je foto’s van onze teamleden.
 • In iedere provincie zijn mannelijke én vrouwelijke YourHealth personal trainers actief.
 • Omdat we zoveel verschillende trainers hebben met ieder zijn of haar eigen specialisme, is bij ons een zeer gerichte aanpak mogelijk.
 • We vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij jouw trainer. YourHealth besteedt dan ook veel aandacht aan het maken van een goede match tussen jou en de trainer. Omdat we die klik zo belangrijk vinden, krijg je van ons bij serieuze interesse een proefles aangeboden. Zodat je van tevoren kennis kunt maken met de trainer.
 • Heb je na de proefles niet echt een klik met de trainer? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee over hoe verder.
 • Heb je bepaalde verwachtingen naar de trainer toe? Laat ons dat vooral vooraf weten. Zodat we hiermee rekening kunnen houden bij het maken van de match tussen jou en de trainer. En bespreek tijdens de proefles wat jouw verwachtingen van de trainingen zijn, zodat de trainer kan vertellen wat hij of zij daarin voor jou kan betekenen.
 • Samen trainen met jouw partner, vriendin, familielid of collega? Geen probleem, dat kan bij ons. Het uurtarief blijft hetzelfde en kost je dus niets extra. Op die manier zou je de kosten samen met jouw sportmaatje kunnen delen.
 • Hebben jullie niet hetzelfde sportniveau of andere doelen? Dat is voor ons geen probleem, want ieder traint in zijn of haar eigen tempo en krijgt een plan op maat. 
 • Heeft er één van jullie last van ernstige lichamelijke klachten? Dan adviseren we toch zeker aan het begin te starten met de één op één training, zodat diegene tijdens de training centraal staat en de volledige aandacht krijgt van de trainer. Het is namelijk erg belangrijk dat je begrijpt waarom je iets doet en hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Heeft diegene de oefeningen goed onder knie en nemen de klachten af? Dan kun je altijd met jouw trainer overleggen of iemand mee kan trainen. Dat is vaak geen probleem, wij zijn hierin zeer flexibel.
 • Jazeker, je kunt een GRATIS trainingsschema voor thuis (of op vakantie) krijgen. Fijn juist als je naast de trainingen ook zelf gaat trainen! Zo behaal je jouw doel sneller en houd je je sportmotivatie hoog.
 • Jouw trainer kan in de app een trainingsschema voor jou opstellen dat zal afgestemd worden op jouw persoonlijk wensen, doelen en mogelijkheden.
 • Het trainingsschema voor thuis (op de sportschool of voor buiten) is bij de prijs inbegrepen, hier hoef je niks extra voor te betalen.
 • Jouw persoonlijke trainingsschema vind je terug in onze app, a.d.h.v. een 3D video. Zodat je heel duidelijk kunt zien hoe je de oefening uitvoert, hoe vaak en met welke gewichten.
 • Naast de op maat gemaakte trainingsschema’s staan er je tevens algemene trainingsschema’s in de app. En je vindt ons Leefstijlwerkboek hierin terug, je krijgt toegang tot onze community én je kunt via de app gepersonaliseerde weekschema’s bestellen. Op deze manier hopen we jou naast de één op één training en coaching met je personal trainer nóg meer te kunnen inspireren om gezonder te gaan leven.

Hier kunnen wij helaas geen standaard antwoord op geven. Het is afhankelijk van vele factoren, zoals;

 • Wat is je doel? Wil je 20 kilo afvallen, gespierder worden, wil je je oude kleren weer aankunnen? Wil je deelnemen aan een marathon of wil je gewoonweg een nieuwe leefstijl ontwikkelen?
 • Hoe vaak ga je trainen? Wil je 1 keer in de week met een personal trainer gaan trainen of 3 keer in de week? Wat ga je hiernaast doen, ga je ook zelfstandig trainen? In het algemeen geldt; hoe meer je gaat bewegen, hoe sneller je zult afvallen, hoe gespierder zult worden of hoe eerder je van je klachten af kunt komen, etc.
 • Hoe gezond eet je? Ga je serieus met je voeding aan de slag (bijvoorbeeld met ons werkboek waarin veel voedingstips staan uitwerkt)? Of schenk je hier geen aandacht aan?  
 • Heb je veel last van stress? Stress heeft namelijk een negatieve invloed op je lichamelijke en psychische gesteldheid.
 • Hoe is je genetische aanleg? Zo kan de één sneller spieren opbouwen dan de ander.
 • Hoe is jouw hormoonbalans? Vrouwen in de overgang komen sneller aan en vallen moeilijker af.
 • Hoe fit ben je nu? Heb je kort geleden nog gesport of juist niet?
 • Wat heb je ervoor over om je doel te bereiken? Veel factoren hebben invloed op je gezondheid en trainingsresultaten. Denk, naast meer bewegen en gezonder eten, bijvoorbeeld aan je slaappatroon, de mate van stress, de balans tussen je in- en ontspanning maar ook je zelfbeeld en mindset. Vaak moeten er gewoonten doorbroken worden. Zo’n gedragsverandering gaat vaak niet vanzelf. Aan jou hoe je ermee omgaat, welke keuzes je hierin maakt.

Zoals je kunt lezen, kunnen we je geen garantie bieden dat je binnen een bepaalde periode bepaalde resultaten zult behalen. Wel kunnen we je hierin adviseren en ondersteunen. D.m.v. coaching, begeleiding en training gaan we voor duurzame resultaten.

Ja, dat kan. Want we hebben een groot team actief door bijna heel Nederland, bestaande uit meer dan 100 vrouwelijke en mannelijke personal trainers. Zo hebben we in alle provincies vrouwelijke personal trainers actief. Geef vooraf jouw voorkeur op, zodat we hiermee rekening kunnen houden bij het maken van een match tussen jou en de trainer. 

 • Veel ruimte hebben we niet nodig voor een training. Enkele passen bewegingsruimte is al voldoende.
 • Je hoeft geen sportmaterialen aan te schaffen. Zo neemt de trainer de sportmaterialen mee die nodig zijn voor jouw training. Het enige wat jij nodig hebt, is lekker zittende sportkleding, een paar stevige sportschoenen die goed om jouw voeten aansluiten, een handdoek en een waterfles.
 • Je kunt bij jou thuis (of op kantoor) binnen getraind worden. De trainer zal dan allerlei sportmaterialen meenemen die nodig zijn voor jouw training (zoals wat dumbells, een kettlebell, een TRX, bokshandschoenen of een medicineball). Maar ook kan er binnen gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld het aanrechtblad, een bankje, de trap of een bureau of stoel.
 • Je kunt ook buiten getraind worden. Zoals bij jou in de tuin, in een park of bos bij jou in de buurt of op een sport-, speel- of grasveldje bij jou om de hoek. Buiten kun je extra uitgedaagd worden d.m.v. trappetjes, bankjes, stoepjes, etc.
 • Op deze manier is een goede full-body workout mogelijk!

YourHealth is actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Brabant.

Naast de trainingen krijg je een GRATIS Leefstijl werkboek cadeau. Hierin staan o.a. ontzettend veel voedingstips. Wil je toch liever aan de slag met weekschema’s? Ook dit is bij ons mogelijk. Zo kun je gepersonaliseerde voedingsschema’s (incl. handige AH boodschappenlijst) bestellen vanaf slechts €5,83,- euro per maand! Klik hier voor meer informatie.

Na jouw eerste officiële training krijg je van YourHealth jouw factuur doorgestuurd via de mail, inclusief een handige (Mollie) betaallink. De betaling dient binnen 14 dagen te worden voldaan.

 1. Contact

Nadat je een berichtje hebt achtergelaten via de website, nemen we (i.p. dezelfde dag al) contact met je op om te horen wat jouw doelen, wensen en verwachtingen zijn. Samen bespreken we hoe wij jou hierbij kunnen helpen. Is dit wat je zoekt en ben je oprecht geïnteresseerd? Dan zullen wij vragen op welke dagen en tijden jij zou kunnen trainen. Met deze informatie gaan wij op zoek naar een trainer die aansluit op jouw agenda, wensen en doelen. Jouw trainer zal hierna contact met jou opnemen voor alvast een korte telefonische kennismaking en voor het inplannen van jouw proefles.

 1. Proefles

Graag leren we je eerst wat beter kennen. Daarom zullen we je vragen om voorafgaand de proefles een online medische vragenlijst in te vullen. Zodat de trainer goed de proefles kan voorbereiden en jou een training kan verzorgen die aan zal sluiten bij jouw doelen, wensen, mogelijkheden en verwachtingen. Een personal training duurt een uur, een proefles +/- een half uur. Op die manier kun je een indruk krijgen van wie jouw trainer is en hoe zij lesgeeft. Daarnaast is er ruimte om samen eventuele vragen en verwachtingen door te nemen. Maak deze vooral vooraf kenbaar, zodat de trainer jou uit kan leggen wat hij of zij daarin voor jou kan betekenen.

 1. Let’s do it!

Vond je de proefles leuk en zijn jouw vragen beantwoord? Heb je een klik met de trainer en wil je graag starten? Super leuk, welkom! Samen met jouw personal trainer plan je jouw eerste trainingen in en spreek je een locatie af. Bij ons kun je vaak dezelfde week al beginnen, LET’S DO IT!

error: Deze content is beveiligd!