Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Coronaproof trainen

Update : Februari 2021

Coronaproof trainen, hoe doen wij dat? Ons team neemt een aantal meetregelen in acht, zodat jij veilig met een YourHealth Personal trainer kunt trainen. Want juist nu is het moment om aan een gezond en sterk lichaam te werken. Wij helpen je door training en coaching om weer fit en in balans te komen.  

Door sporten, gezond te eten en te relaxen, verbeter je jouw weerstand

Wil je je afweersysteem een boost geven? Dat kan door o.a. te gaan sporten, gezonder te eten en voldoende te ontspannen. Want als er iets slecht is voor onze weerstand, dan is het wel stil zitten, ongezond eten en stress.  

Gezond eten

Voor een goede weerstand is het belangrijk om te kiezen voor gezonde voeding, die voldoende vitamines en mineralen bevatten. Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees onze blog → ik wil afvallen, wat moet ik eten?  

Sporten

Gezondheidsvoordelen van sporten

 • Kleinere kans op hart- en vaatziekten.
 • Minder risico op verhoogde bloeddruk.
 • Verlaging van het totale vetgehalte in het bloed en verbetering van de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol.
 • Sterkere spieren en botten.
 • Beweeglijke en buigzame gewrichten.
 • Grotere weerstand en kleinere vatbaarheid voor infecties.
 • Gemakkelijkere gewichtscontrole.

Naast gezonde voeding, speelt sporten dus ook een belangrijke rol in onze weerstand. Sporten is gezond, buiten sporten nóg gezonder. Want als je buiten sport krijgt je lichaam meer kans om vitamine D aan te maken uit zonlicht. Deze vitamine verhoogt ook weer je weerstand. Daarnaast maak je je hoofd makkelijker leeg als je buiten traint en je krijgt lekker veel verse zuurstof binnen. In deze tijd trainen veel thuiswerkers met een YourHealth trainer na hun lunchpauze. Zodat ze hierna weer lekker fris, fit en productief door kunnen werken.

Door sporten bescherm je dus jouw lichaam beter tegen virussen en bacteriën. Ook komen er hormonen vrij tijdens een training, die een positieve invloed hebben op je afweer. Let op, ga niet ineens veel te fanatiek trainen. Wanneer je je lichaam overvraagt, werkt het juist averechts op je weerstand. Een YourHealth trainer kan jou hierin helpen, om de juiste balans te vinden. 

Coronaproof trainen

Klanten kiezen voor een YourHealth trainer omdat ze vaak druk zijn en weinig tijd hebben. Daarnaast hebben ze behoefte aan professionele begeleiding, persoonlijke aandacht en coaching en ondersteuning bij hun sportmotivatie. Klanten vinden het prettig dat we met alle spullen naar hen toe komen. Het scheelt ze tijd en gedoe. Thuis trainen kan, maar buiten trainen ook. Vaak wordt er getraind in de achtertuin of op een plek bij hen in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een speel- of sportveld of op de heide, in een bos of park.

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn de aanvragen flink toegenomen. Mensen bewegen sinds de uitbraak namelijk nóg minder. Zo zijn veel klanten het stilzitten door het thuiswerken zat en ze willen coronaproof trainen. In een sportschool voelen veel mensen zich niet meer op hun gemak. De ventilatie is hier niet altijd goed, het schoonmaken wordt niet altijd netjes bijgehouden en je traint met meerdere mensen in een ruimte waardoor de besmettingskans groter wordt.

Bij YourHealth train je één op één thuis in jouw vertrouwde omgeving of buiten. De trainer houdt 1,5 meter afstand en reinigt alle sportmaterialen grondig na iedere training. Maar zij doen meer. Lees hier de maatregelen die onze trainers nemen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Coronaproof trainen; onze maatregelen

 • Onze trainers houden minimaal 1,5 meter afstand tot de klant.
 • De Personal training vindt plaats in de buitenlucht.
 • Klanten trainen zonder materialen of anders met eigen materialen.
 • Wilt de klant toch trainen met de sportattributen van de trainer? Deze worden na iedere training goed schoongemaakt.
 • De trainer draagt zo nodig plastic handschoenen.
 • Voor en na iedere training wast of desinfecteert de trainer zorgvuldig zijn of haar handen. 
 • Wordt er straks weer binnen getraind? Dan wordt er rekening gehouden met een goede ventilatie.
 • Er wordt gehoest of geniest in de binnenkant van de elleboog.
 • Heeft de trainer, de klant of een gezinslid gezondheidsklachten? Dan gaat de training niet door. Heeft de klant last van lichte verkoudheidsklachten? Dan kan de training online gegeven worden.
 • Het wegen op de weegschaal en het opmeten van de bloeddruk is mogelijk omdat de resultaten achteraf afgelezen kunnen worden. De buikomvang kan de klant zelf opmeten of anders door zijn of haar partner. 
 • Personal Boxing mag alleen nog maar d.m.v. stootkussens gegeven worden, welke vastgebonden worden aan bijvoorbeeld een boomstam of lantaarnpalen. Op die manier kan er op gepaste afstand gebokst worden. Wil je bokslessen krijgen, samen met iemand uit jouw huishouden? Dan kan er wél met elkaar getraind worden, onder begeleiding van de trainer die op min. 1,5m afstand staat. Overleg met jouw trainer, kijk samen naar welke mogelijkheden er zijn en maak hierin een keuze die voor jullie allebei goed voelt.
 • Duo training is buiten nog steeds mogelijk. Zo wordt de trainer niet als extra persoon meegerekend.
 • De bootcamps zijn helaas tijdelijk niet meer mogelijk. 
 • Ons team houdt vanzelfsprekend het nieuws nauwlettend in de gaten, zodat iedereen goed op de hoogte blijft van de te nemen maatregelen rondom het coronavirus.
 • YourHealth blijft met onze klanten in gesprek. Mocht de personal training niet goed voelen, dan is hier begrip voor. Alles gaat bij ons in overleg. De gezondheid van onze klanten en collega’s staan immers altijd voorop.

Wil jij ook Coronaproof trainen met een YourHealth trainer?

Dat kan. Ons team is namelijk actief in bijna heel Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een GRATIS intake met proefles aan huis met één van onze trainers.

Wacht ...

Er is meer van dit

Vissalade

Vissalade

Makkelijke vissalade Hierbij het recept van een makkelijk te bereiden vissalade. Heerlijk als gezonde lunch of diner. Ook op tafel te zetten voor bij de

Lees verder »
Koude fruitsoep met zomerfruit1

Koude fruitsoep met zomerfruit

Koude fruitsoep met zomerfruit Rood en paars fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen en granaatappelpitten zitten vol met antioxidanten en andere kankerwerende stoffen. Ook

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!