Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Waarom Personal trainer bij of na een burnout

Ieder jaar heeft zo’n 17 % van de bevolking last van een burnout. Een stevig cijfer wat gelukkig steeds eerder herkend en verholpen wordt. Om een burnout te behandelen worden er uitgebreide trajecten ingezet met allerlei specialisten. Deze trajecten worden steeds vaker aangevuld met een therapeutische vorm van sport. Een personal trainer, die gespecialiseerd is in herstel na een burnout, kan hier dan ook niet meer bij ontbreken.

Mensen met een burnout hebben vaak geen zin meer om iets te doen en zijn fysiek en psychisch moe. Het vlammetje om te sporten is uit waardoor de persoon al gedurende een lange tijd niet meer heeft gesport. Daarom is het des te belangrijker om dit onder gespecialiseerde begeleiding weer langzaam op te bouwen.

Met mate opbouwen

Het is natuurlijk niet de bedoeling om prestatiegericht te gaan sporten. Dus de wandelvierdaagse zal nog even moeten wachten. Het is vooral belangrijk om op een ontspannen en rustige manier te beginnen. Zo kan het lichaam en zijn geest weer wennen aan het bewegen. Overbelasting en blessures worden voorkomen en de kans op succes wordt groter. Doordat de mens van nature een beetje ongeduldig in zijn herstelproces kan zijn, ligt er eveneens het gevaar om teveel hooi op de vork te nemen. Een personal trainer kan hiervoor waken en helpt gedoseerd en opbouwend te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, zwemmen, fietsen of yoga. Een personal trainer kijkt per individu wat passend en wat er nodig is, om zo samen naar het volledige herstel toe te werken.

Ontspanning ervaren

Sporten is gezond voor het brein, het maakt allerlei stoffen aan. Het helpt ons hoofd weer leeg te krijgen waardoor we beter met stress kunnen omgaan. Als we eenmaal in dit cirkeltje zitten, voelen we ons bijna onaantastbaar. Echter is het voor mensen met een burnout vaak moeilijk om ergens te beginnen. De personal trainer vormt een stok achter de deur en kan ervoor zorgen dat de motivatie weer terug wordt gevonden. Al snel zal dan ook weer worden ervaren hoe ontspannen het kan zijn. Dit maakt het weer makkelijker om het vast te houden.

Neemt drempels weg

Een personal trainer komt aan huis. Dit betekent sporten in de eigen vertrouwde omgeving, op eigen tempo en met individuele doelen. De drempel, die bij iemand met een burnout nog hoger is, valt weg. In de eigen omgeving kan er op een veilige en prettige manier worden gewerkt aan het herstelvermogen.

Nieuwe patronen

Tijdens het herstelproces is het belangrijk om een nieuwe leefstijl aan te meten. Oude patronen worden vervangen door nieuwe die in de toekomst een burnout helpen te voorkomen. Door frequent te blijven sporten blijft het hoofd leeg en kan er beter met stress omgegaan worden. Voor sommigen is het misschien een drastische toevoeging in hun levensstijl en vraagt het veel aanpassing. Een personal trainer helpt dan door tips en adviezen te geven die het net even iets makkelijker kunnen maken.

Voordelen Personal training bij of na burn-out in een notendop:

  • Plan op maat
  • Jij staat iedere training centraal
  • Persoonlijke aandacht
  • Professionele begeleiding
  • Uitdagende, afwisselende trainingsschema’s
  • Leefstijlcoaching
  • Stok achter de deur
  • De trainer zorgt ervoor dat jij het beste uit jezelf en uit de trainingen zult halen
  • Tijdbesparend

Ja, dit wil ik!

Heb jij op dit moment ook een lage sportmotivatie, maar wil je toch werken aan je vitaliteit? Bij serieuze interesse bieden we je een GRATIS intake met proefles aan van een half uur. Zodat je vooraf kunt kennismaken met één van onze trainers en jij kunt ervaren of je een klik met hem of haar hebt. Plan een afspraak in of neem contact met ons op voor aanvullende informatie via onderstaande knop. 

Wacht ...

Er is meer van dit

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »

YourHealth op sante.nl

Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We letten op onze voeding en checken dagelijks onze stappenteller. In plaats van het maandelijks ‘sponsoren’ van de lokale sportschool, ruimen we om 17.00 uur onze werkplekken op en vertrekken we naar de sportschool. We werken zo’n drie keer per week ons schema af. Maar na een tijdje zien we de resultaten niet meer en raken we verveeld.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!