Charlotte Hageman

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Perelcouscous met kabeljauw

Wist je dat kabeljauwfilet heel gezond is (niet gefrituurd uiteraard)? Het valt misschien niet onder de vette vissoorten, maar kabeljauwfilet bevat wel lekker veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Hierbij een heerlijk gerecht van parelcouscous met kabeljauwfilet!

Ingrediënten

4 Personen
  • 2 winterpenen
  • 500 gr cherrytomaten
  • Bosje verse bladpeterselie
  • 335 gr parelcouscous
  • 50 gr rozijnen
  • 4 stuks kabeljauwfilet
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • Peper en zout
  • Roomboter

Bereiding parelcouscous met kabeljauw

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Bereid de bouillon
  • Schil of rasp de winterpeen en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd ze vervolgens in hele dunne halve plakken
  • Leg de plakjes wortel in een ovenschaal, doe er wat zout en peper over en besprenkel het met olijfolie. Roer goed door
  • Rooster de wortels 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe, schep even om en rooster het nog 15 minuten in de oven
  • Snij ondertussen de peterselie fijn
  • Verhit olijfolie in een pan met deksel
  • Voeg de parelcouscous toe en bak het al roerend 1 minuut op middelhoog vuur
  • Voeg nu de bouillon (kijk voor de hoeveelheid op de verpakking) en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog
  • Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen
  • Meng vervolgens 1/3 van de peterselie erdoor en breng het op smaak met peper en zout
  • Smelt ondertussen roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 2-3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout
  • Haal de kabeljauwfilet uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten voor het botersausje
  • Verhit weer wat roomboter in dezelfde pan en voeg 1/3 toe van de peterselie, samen met wat peper en zout. Roer het botersausje nu goed door
  • Meng de cherrytomaten en peen door de parelcouscous
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met peterselie en het botersausje
  • Eet smakelijk!

YourHealth Personal training

Psst… Wist je dat LET’S DO IT Personal training het zusje is van YourHealth? Zij specialiseren zich als enige in Nederland in Personal training aan huis, speciaal voor door vrouwen.

Wacht ...

Er is meer van dit

error: Deze content is beveiligd!