Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 72
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Meal preppen, 4 tips!

Meal preppen, wat is het eigenlijk? Meal preppen is een handig systeem waarbij je de maaltijden gaat voorbereiden om ze later op de dag of de volgende dag(en) op te eten. Super handig voor als je druk bent, weinig tijd hebt of bijv. laat thuis komt van je werk. Je maakt het jezelf dus makkelijk doordat het eten al voor je klaarstaat.

Meal preppen bespaart je tijd, geld en vergroot de kans dat je gezonder zult gaan eten (want anders had je misschien wel afgehaald of gauw een frietje gegeten). Met een beetje planning en voorbereiding kan je de hele week gezond, lekker en vers eten. Je kunt wel zeggen dat Meal preppen een onderdeel is van de ontwikkeling van een gezondere leefstijl. Ik deel graag deze 3 tips met je!

 

Tip 1 : Planning

Maak van tevoren een eetplanning. Plan eerst voor een week de avondmaaltijden in. Je kunt natuurlijk altijd schuiven met de dagen, zo vast hoeft het ook weer niet te liggen. Als je het maar in huis en voorbereid hebt.

Focus je erna op het ontbijt, de lunch en tussendoortjes ‘Wat wil ik als ontbijt gaan eten, wat voor tussendoortjes kan ik kiezen en wat kan ik makkelijk meenemen naar m’n werk als lunch?’. Als voedingsconsulent adviseer ik onze klanten een dagplanning te maken voor de volgende dag. Ga er s’ avonds even voor zitten en leg je agenda ernaast, zodat je rekening kunt houden met eventuele afspraken. 

“Wat neem ik morgen als lunch en tussendoortjes mee naar m’n werk? Moet ik die dag op tijd het tafel hebben staan, omdat de kinderen moeten sporten? Ben ik laat thuis vanwege een vergadering? Dan pak ik alvast een restje van de week daarvoor uit de vriezer”. 

Allerlei zaken om rekening mee te houden. Stel dus een schema op die aansluit op jouw agenda. Als je wilt beginnen met Meal preppen, dan is het in het begin fijn om er letterlijk even voor aan tafel te gaan zitten. Maar je zult merken dat het Meal preppen later een gewoonte zal worden en dat het je steeds minder moeite en tijd zal gaan kosten.

Tip 2 : Boodschappen

Bij Meal preppen begint het bij de planning en de boodschappen. Het is de bedoeling dat je niet misgrijpt en je alles in huis hebt qua eten. Want juist als je niks in huis hebt, ben je geneigd om voor snel en ongezond te kiezen. Dus na je planning stel je een boodschappenlijst op. Op die manier wordt de kans steeds kleiner dat je ‘mis grijpt’.

Je kunt je boodschappen thuis laten bezorgen. Het bespaart je veel tijd en gesjouw en je komt minder snel in de verleiding om snacks te halen. Heb je die mogelijkheid niet? Doe dan bij voorkeur 1x in de week boodschappen. Het scheelt je tijd en geld. Zorg dat je de basis altijd in huis hebt. Een keertje naar de groenteboer of bakker voor verse producten, is dan ook niet al teveel moeite.

Tip 3 : Meal preppen

Snijd groenten voor, kook alvast de granen, marineer de kip. Het zijn alvast wat voorbeelden van wat je zou kunnen doen qua voorbereiding. Ook sauzen zijn goed voor te bereiden. Ik maak bijv. vaak een dubbele portie pastasaus zodat ik het kan koelen of invriezen en later die week kan opwarmen. De ene avond eten we het met zilvervliesrijst, de andere avond met quinoa. Ben je een keer s’ avonds laat thuis? Bereid dan een ovengerecht voor zodat je deze die avond alleen maar de oven in hoeft te schuiven. Eet je een keer een maaltijdsoep als diner? Kook dan een portie extra, altijd handig als lunch voor de volgende dag!

Wist je dat ze van KOOC biologische kant- en klare maaltijden hebben? Maaltijden zonder suiker, lactose, gluten en zonder onnodige toevoegingen. Ideaal om in te vriezen en te eten op drukke dagen waarop je laat thuis komt. Handig als je van snel en makkelijk houdt. Net als de biologische sapjes van SAPJE. Deze sapjes worden bereid met een slowjuicer waarbij gebruik gemaakt wordt van biologische groenten. Het sapje bestaat voor 85% uit biologische groenten en 15% uit kruiden en fruit. Ideaal om mee te nemen naar je werk!

Tip 4 : Bewaren

Wist je dat je verse maaltijden ongeveer 2 a 3 dagen in de koelkast kunt bewaren? Vries je het in, dan kun je het maximaal 3 maanden bewaren. Je kunt hiervoor speciale vershoudboxen gebruiken. Wil je meer weten over Meal preppen? Lees dan onze blog ‘De voordelen van Meal preppen’.

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte deadlift

De perfecte deadlift Een gids voor de perfecte deadlift Hij klinkt misschien een beetje luguber, maar de deadlift is één van de meest geliefde oefeningen

Lees verder »

Spiergeheugen

Spiergeheugen Het spiergeheugen uitgelegd Je hebt er misschien al vaker over gehoord, het spiergeheugen. De geniale functie van je lichaam dat, na een sportpauze, je

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!