Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Krachttraining, wat brengt het je?

Krachttraining heeft veel voordelen. Zo krijg je er meer energie van, je wordt sterker, je slaapt beter en het helpt je bij stress. Dat zijn er pas vier, want er zijn nog veel meer redenen om aan krachttraining te doen. Deze wil ik graag met jullie delen. Hierbij 9 redenen om aan krachttraining te doen!

1. Je verbrandt meer calorieën met krachttraining

Door krachttraining vergroot je je spiermassa. Hoe meer spiermassa, hoe sneller je stofwisseling en vetverbranding. Je spieren gebruiken energie. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie er wordt verbruikt. Tijdens de krachttraining verbruik je energie, maar juist ook erna. Je lichaam is nog een lange tijd energie (calorieën) aan het verbranden ná je training. 

2. Door krachttraining ga je spierverlies tegen

Als je ouder wordt, gaat dit ten koste van je spiermassa. Schrik niet, maar vanaf je 30ste levensjaar verlies je gemiddeld 1% spiermassa per jaar! Spierverlies op oude leeftijd kun je dus tegengaan door aan krachttraining te blijven doen i.c.m. het eten van gezonde voeding.

3. Sterkere botten door krachttraining

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die aan krachttraining doen een grotere botdichtheid en dus sterkere botten hebben ten opzichte van mensen die niet trainen. Hierdoor gaat krachttraining dus botontkalking (osteoporose) tegen.

4. Verlaging van je bloeddruk

Uit onderzoek komt naar voren dat je bloeddruk verlaagd wordt door krachttraining. Getrainde mensen beschikken over meer haarvaten waardoor de bloeddruk verlaagd wordt.

5. Conditie van het hart wordt sterker

Door krachttraining pompt het hart meer bloed rond dan voorheen. Hierdoor zijn er minder slagen nodig om het bloed overal naar toe te krijgen. De hartfunctie wordt verbeterd en ook de kans op op hart- en vaatziekten wordt verkleind.

6. Verbetering van je houding door krachttraining

Door zittend werk of door een statische houding, wordt er vaak een verkeerde lichaamshouding aangenomen. Je hoofd en schouders kunnen wat naar voren staan, je onderrug kan hol trekken of je leunt teveel naar achteren als je staat. Door krachttraining leer je een goede houding aan te nemen en kan je ervoor zorgen dat je een verkeerde houding afleert of voorkomt.

7. Het voorkomt blessures

Krachttraining is de sleutel tot het voorkomen van blessures. Verschillende studies laten zien dat niet alleen de spieren sterker worden, maar ook pezen en banden, bijvoorbeeld de enkel- en kniebanden. Dat betekent dat je minder gevoelig bent voor spierscheuringen en andere blessures. Doordat je bij YourHealth met een Personal trainer traint, krijg je persoonlijke begeleiding van een deskundige en heb je dus een veel kleinere kans op blessures.

8. Door krachttraining krijg je een strakker lichaam

Door krachttraining krijg je een strakker lichaam. De belijning van je spieren wordt beter zichtbaar. En daarvoor hoef je echt geen honderd kilo te tillen. Ook hoef je niet bang te zijn dat je eruit gaat zien als een bodybuilder. Bodybuilders trainen namelijk als beesten, eten ontiegelijk veel en gebruiken vaak ook nog eens anabolen of testosteronsupplementen. Bij YourHealth personal training combineren we krachttraining met een gezond eetpatroon. Het geeft duurzaam resultaat omdat het de ingrediënten zijn voor een gezonder, sterker, slanker en strakker lichaam. 

9. Krachttraining is goed voor je hersenen en geheugen

Uit vele studies komt naar voren dat sporten een zeer positief effect heeft op je brein. Voldoende bewegen helpt Alzheimer tegen te gaan, maar het verbetert ook je geheugen.

Begeleiding nodig bij het sporten?

Wil je graag werken aan een gezond en sterk lichaam en lijkt het jou prettig om te worden begeleid door een professionele personal trainer aan huis? Wij zijn ruim 13 jaar ervaren in het helpen van mensen aan een fit, slank en strak lichaam. Naast de personal training aan huis krijg je van onze voedingsconsulent een GRATIS voedingsadvies. Want voeding heeft een groot aandeel in je (sport)prestaties en algehele gezondheid. Ons team is actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Brabant en in Noord-Limburg. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een gratis intakegesprek.

LET’S DO IT Personal training is het zusje van YourHealth.
Zij specialiseert zich in Personal training aan huis, voor vrouwen door vrouwen

Wacht ...

Er is meer van dit

Personal training apps

Personal training apps

Personal training apps Lichamelijke gezondheid is in het (post-)corona tijdperk niet alleen voor veel mensen belangrijker geworden, maar ook minder laagdrempelig. Gesloten sportscholen, leven in

Lees verder »

YourHealth bij Omroep Gelderland

Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!