Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 72
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten

Nodig

1 persoon | 15 minuten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 200 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 theelepel sambal

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kabeljauw ontdooien.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
  4. Serveer de kabeljauwstoof met de rijst in een diep bord. Eet smakelijk!

Tip

Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.

Bord met Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte deadlift

De perfecte deadlift Een gids voor de perfecte deadlift Hij klinkt misschien een beetje luguber, maar de deadlift is één van de meest geliefde oefeningen

Lees verder »

Spiergeheugen

Spiergeheugen Het spiergeheugen uitgelegd Je hebt er misschien al vaker over gehoord, het spiergeheugen. De geniale functie van je lichaam dat, na een sportpauze, je

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!