Nodig
1 persoon | 15 minuten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 150 gram kikkererwten, uit blik
- 200 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 50 ml kokosmelk
- 1 theelepel sambal
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kabeljauw ontdooien.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
- Serveer de kabeljauwstoof met de rijst in een diep bord. Eet smakelijk!
Tip
Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.