Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten

Nodig

1 persoon | 15 minuten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 200 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 theelepel sambal

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kabeljauw ontdooien.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
  4. Serveer de kabeljauwstoof met de rijst in een diep bord. Eet smakelijk!

Tip

Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.

Bord met Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten

Wacht ...

Er is meer van dit

Afvallen met traplopen

Led Zeppelin´s Stairway to Heaven is natuurlijk een prachtig nummer, maar wij kiezen liever voor een lang en gezond leven via de ´Stairway to Health´.

Lees verder »
error: Deze content is beveiligd!