Zoek
Sluit dit zoekvak.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 70
js_loader
Uitstekend
gebaseerd op 57

Bloemkoolpizza met tomaten en kaas

Majolein heeft al heel wat recepten ‘groenter’ gemaakt door zetmeel te vervangen door groenten. Dit is haar favoriete pizzarecept met een bodem van bloemkool. Nee, hij smaakt absoluut niet naar bloemkool en ja, hij wordt echt knapperig. Deze pizza kun je beleggen met alles wat jij lekker en gezond vindt. Een pizza zonder kaas is geen pizza vindt Marjolein, vandaar dat ze hier met buffelmozzarella en geitenkaas aan de slag ben gegaan. De artisjokhartjes komen voor het gemak uit een glazen potje.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 1 middelgrote bloemkool (ca. 500 gram)
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g fijne havervlokken
  • 2 eieren
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • verse peper
  • Keltisch zeezout
  • olijfolie

Voor de vulling

  • 200 g passata (gepureerde tomaten uit een fles)
  • 1 rode ui
  • 6 tomaten
  • 1 potje artisjokhartjes
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • stukje pittige geitenkaas
  • handvol rucola, fijngesneden
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier en zet die buiten de oven.
  • Verwijder het blad en de harde steel van de bloemkool. Hak de roosjes in je keukenmachine fijn tot ze lijken op witte rijst. Klop de eieren los. Meng de bloemkool met alle overige ingrediënten, behalve de eieren. Maak een kuiltje in het deeg en giet hier het eimengsel in. Roer dan goed door met een vork. Het blijft natter dan normaal pizzadeeg. Schep het deeg op je bakplaat en druk het met je handen uit tot een rechthoekige vorm met een opstaand randje. De dikte zal ongeveer 1 cm zijn. Zet dit ca. 20 minuten in de oven. De opstaande randjes mogen een beetje bruin worden.
  • Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snipper de ui en laat de artisjokhartjes uitlekken. Snijd de mozzarella en geitenkaas in plakjes.
  • Haal de bodem na 20 minuten uit de oven en smeer een laagje passata erover. Beleg de pizza met de tomaten en de rest van de vulling behalve de rucola. Strooi er flink wat kruiden overheen. Zet de pizza ca. 15 minuten terug in de oven. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijngesneden rucola en royaal met olijfolie.
  • Geniet van je knapperige bloemkoolpizza!
Bloemkoolpizza met kaas en tomaten

Wacht ...

Er is meer van dit

De perfecte squat

De perfecte squat Squatten, ofwel hurken in lekker ouderwets Nederlands. De Aziaten hurken de hele dag door, en de Fransen beperken zich alleen nog tot

Lees verder »

Sporten met wearables

Sporten met wearables Sporten met wearables; de voor- en nadelen In een tijd waarin we alles willen meten en weten, worden wearables in de sportwereld

Lees verder »